Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Obrovská škoda: Mohutný požiar zlikvidoval strechu historickej baziliky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Mohutný požiar vypukol dnes v historickej bazilike Saint-Donatien v meste Nantes na západe Francúzska. Informovali o tom svetové agentúry i spravodajský server BBC.

Reverend Benoit Bertrand z miestnej diecézy pre televíziu MFB potvrdil, že plamene zachvátili baziliku dnes ráno po odslúžení omše, pričom všetky osoby museli z priestorov evakuovať. Podľa BBC začal chrám horieť o 10.30 h SELČ. Požiar zrejme vypukol v dôsledku rekonštrukčných prác, ktoré prebiehali na streche baziliky; nikto sa pri ňom nezranil, píše Reuters.

FOTO Obrovská škoda: Mohutný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

"S určitosťou to potvrdí vyšetrovanie, avšak vyzerá to tak, že príčinou boli strešné práce," konštatovala starostka mesta Nantes Johanna Rollandová. Na miesto požiaru bolo privolaných 40 hasičov a jeden vrtuľník, avšak plamene sa rýchlo šírili a zničili prevažnú časť strechy, z ktorej zostala len holá konštrukcia. Na fotografiách z miesta incidentu vidno obhorené kamenné oblúky historickej budovy, ohraničujúce miesta, kde bola pôvodne strecha. Z vrchnej časti stavby šľahali plamene a valil sa odtiaľ hustý dym.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu