Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Britské úrady opäť zasiahli, Slovenke chcú zobrať dve deti (4 a 8): Môže si za to sama!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: youtube)

BELFAST - Matka pašovala drogy a zanedbávala svojich dvoch synov, tak o nich príde. Dvaja nevlastní mladí bratia, ktorých má každého s iným mužom, by mali byť adoptovaní náhradným párom zo Severného Írska, pretože Slovenka sedí za mrežami kvôli drogám.

Informáciu priniesli včera podvečer severoírske noviny belfastlive.co.uk. O adopcii rozhoduje sudca O´Hara, píše portál. Dvaja chlapci sú vo veku štyroch a ôsmich rokov. Pani H, ako ju označili severoírske noviny, sa od svojho príchodu do tejto krajiny dvakrát vydala za slovenských mužov. Jej vzťahy boli poznačné alkoholovými excesmi, násilím či finančnými ťažkosťami.

Matka je za mrežami kvôli drogám

V roku 2014 bola uväznená v Portugalsku kvôli pašovaniu drog. Prepustiť by ju mali v máji na budúci rok, následne by sa vrátila späť na Slovensko, píše belfastlive. Adopciu nechce pripustiť jej druh, s ktorým má mladšieho z chlapcov. Toho meno portál označuje písmenom CH. Druhý má iniciály AC. Jej bývalý manžel chcel dať chlapca do opatery strýkovi, no jeho rodina zase nechcela jeho nevlastného bračeka. Starší by tak bol umiestnený do náhradného centra starostlivosti na Slovensku.

Právnici z britských ostrovov si však myslia, že nalepšie bude pre dvojicu chlapcov, aby ostali v Severnom Írsku. Súd sa domnieva totiž, že by ich oddelenie mohlo raniť a preto bude pre nich najlepšie riešenie v adoptívnych rukách páru. Aj keď sa často v takýchto prípadoch deti udeľujú známym, v tomto prípade právnici zrejme urobia výnimku.

Najlepšie riešenie

V tomto prípade chlapčekova teta a strýko sa o neho zaujímali iba pramálo, ba vôbec ho nenavštevovali. Súd si teda myslí, že ich oddelenie by bolo pre ich vývin zlé. "Väzba medzi chlapcami by mohla byť veľmi poškodená," povedal na margo prípadu sudca O´Hara.

A na záver sudcu cituje severoírsky portál s tvrdením "usudzujem teda, že pre týchto dvoch chlapcov bude lepšie, najmä toho (AC), ktorý si prežil horšie časy s tromi rodičmi, keď budú adoptovaní."

Viac o téme: DetiDrogyZobraliMatkaBelfast
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu