Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Výsmech spravodlivosti: Z najstráženejšej väznice ušli dvaja vrahovia s týmto odkazom!

Richard Matt a David Sweat Zobraziť galériu (4)
Richard Matt a David Sweat (Zdroj: cnn.com)

DANNEMORA - Stovky policajtov pátrajú dnes po dvoch odsúdených vrahoch, ktorí ušli z väzenia Clinton s najprísnejším strážením v dedine Dannemora štátu New York na severovýchode Spojených štátov, napísala agentúra AP.

Väzňom sa podarilo utiecť v noci z piatka na sobotu cez tunel, ktorý si priamo z cely prekopali pravdepodobne pomocou elektrického náradia. Zmiznutie väzňov oznámil v sobotu newyorský guvernér Andrew Cuomo.

Do pátrania po odsúdených mužoch sa zapojili tiež príslušníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), policajné psy a vrtuľníky, v oblasti rozostavali zátarasy. Úrady uviedli, že ide vôbec o prvý prípad, keď sa niekomu podarilo utiecť z tejto väznice s maximálnou ostrahou, ktorú postavili v roku 1865 zhruba 32 kilometrov od kanadských hraníc.

Väzni nechali polícii takýto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: governor.ny.gov)

Guvernér Cuomo povedal, že dvojica mužov je extrémne nebezpečná. "Je mimoriadne dôležité, aby sme tieto dve indivídua našli," dodal. Richard Matt (48) a David Sweat (34) zdieľali spoločnú celu, pričom ešte v piatok večer ich videli pri poslednom počítaní. Na ich útek sa prišlo v sobotu ráno pri nástupe. Muži po sebe zanechali v posteliach oblečenie, aby tak vyvolali dojem, že spia.

Sweat bol odsúdený za vraždu prvého stupňa na doživotie, bez možnosti predčasného prepustenia. V júli 2002 usmrtil zástupcu šerifa. Matt bol odsúdený na trest odňatia slobody 25 rokov za únos, zabitie, rozštvrtenie podnikateľa a svojho bývalého šéfa v roku 1997.

Väzni nechali polícii takýto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: governor.ny.gov)

Kanadská televízna stanica CTV uviedla, že vyšetrovatelia sa obávajú, že muži mohli ujsť cez hranice do kanadských štátov Ontário alebo Québec. Úrady sa v súvislosti s týmto prípadom snažia zistiť okrem iného to, akým spôsobom sa väzni dostali k náradiu.

Kanál, ktorým sa nebezpeční
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: governor.ny.gov)

Viac o téme: VäzniVrahovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu