Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kráľovská rodina ukázala prvé FOTO princeznej Charlotte: Braček ju drží v náručí a pusinkuje

Prvé oficiálne fotografie princeznej Charlotte Zobraziť galériu (3)
Prvé oficiálne fotografie princeznej Charlotte (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská kráľovská rodina zverejnila v sobotu večer prvé oficiálne fotografie princeznej Charlotte, ktorá sa 2. mája narodila princovi Williamovi a jeho manželke Catherine. Informovala o tom agentúra AP.

Kensingtonský palác zverejnil prostredníctvom siete Instagram štyri zábery päťtýždňovej princeznej. Ich autorkou je jej matka Kate, ktorá ju v polovici mája odfotila spoločne so starším bratom Georgeom v rodinnom sídle Anmer Hall na východe Anglicka. 

Prvé oficiálne fotografie princeznej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Na fotografiách vidno princa Georgea, ktorý bude mať 22. júla dva roky, ako drží v náručí svoju novonarodenú sestru položenú na vankúši. Na jednej zo snímok George dáva Charlotte bozk na čelo. 
Oficiálne zábery členov britskej kráľovskej rodiny doteraz spravidla robili poprední svetoví fotografi. William a Kate však v tomto smere zvolili menej formálny postup. Autorom prvého oficiálneho portrétu princa Georgea spred takmer dvoch rokov bol jeho starý otec Michael Middleton.

Prvé oficiálne fotografie princeznej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nová členka kráľovskej rodiny, ktorej celé meno je Charlotte Elizabeth Diana, je v poradí štvrtou v línií následníctva na britský trón. Na verejnosti neobjavila od 2. mája, keď v náručí svojej matky len niekoľko hodín po narodení opustila londýnsku Nemocnicu sv. Márie. Po narodení malej princeznej sa celá rodina princa Williama uchýlila do vidieckeho domu na kráľovskom panstve Sandringham. V tamojšom kostole ju majú 5. júla pokrstiť. 

Viac o téme: Princ WilliamBritániaCharlotte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu