Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tínedžera nechali znásilniť vlastnou matkou, aby ho vyliečili z homosexuality!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: jfamily.com)

LONDÝN - Homosexuálne orientovaný tínedžer bol nútený mať sex so svojou matkou v snahe o "vyliečenie" jeho sexuálnych preferencií. Organizácia za práva homosexuálov LGBT Collective, ktorá pracuje v Telangane v južnej Indii, varuje, že rodičia sa tak zúfalo snažia mať heterosexuálne deti, že sa uchyľujú k tzv. "nápravným znásilneniam", ktoré vykonávajú členovia vlastnej rodiny.

Prečítajte si aj: Na Slovensku vypukol veľký boj za registrované partnerstvá: V hre je 80-tisíc slovenských detí!

Príbuzní, častokrát bratranci, ale niekedy dokonca vlastní rodičia, nútia  k sexu obete v zavádzajúcej snahe zabezpečiť zmenu ich sexuálnej orientácie. Jeden tínedžer, ktorého upodozrievali z toho, že jej gej, bol preto nútený mať sex so svojou matkou.

Organizácia uviedla, že dostala správy najmenej o 15 "nápravných znásilneniach" v posledných piatich rokoch, ale domnieva sa, že niektoré obete stále mlčia, pretože sú traumatizované a cítia hanbu.

"Sme si istí, že existuje mnoho ďalších prípadov, ale nie sú ohlásené. Aj na tieto sme prišli nie preto, že by niekto nahlásil znásilnenie, ale preto, že hľadal pomoc po odchode z domova," povedal hovorca LGBT Collective Vyjayanti Mogli pre The Times of India.

Hovorca tiež opísal rad prípadov na juhu krajiny, kedy sú novonarodené dievčatá sľúbené bratrancom za ženy. Keď sa neskôr zistí, že majú lesbický vzťah, rodinní starší častokrát dojednajú, aby zamýšľaný manžel vykonal násilný pokus o "liečbu".

V roku 2013 indický Najvyšší súd obnovil koloniálny zákon, ktorý zakázal homosexuálny pohlavný styk, čo znamená, že homosexualita môže byť potrestaná až na desať rokov do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu