Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nepríjemné správy po nehode: Kerryho čaká operácia, letí za ním špecialista

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Americký minister zahraničia John Kerry, ktorý si v nedeľu pri cyklistickej vychádzke vo francúzskych Alpách zlomil nohu, sa zrejme bude musieť podrobiť operácii. Dnes to s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z americkej diplomatickej delegácia uviedla spravodajská stanica CNN. Kerry noc strávil na klinike vo švajčiarskej Ženeve, dnes sa podľa agentúry AP plánuje vrátiť do USA. Kvôli nehode zrušil návštevu Španielska a Francúzska.

Do Švajčiarska medzitým zo Spojených štátov odletel chirurg Dennis Burke, ktorý v minulosti operoval Kerrymu bedro. Burke bude ministra pri návrate do vlasti sprevádzať, Kerry sa bude liečiť v Bostone.

Hovorca ministerstva zahraničia John Kirby v sobotu uviedol, že 71-ročný Kerry si zlomil pravú stehennú kosť, fraktúra je v blízkosti operovaného bedra. Kirby tiež uviedol, že Kerry je aj napriek zraneniu v dobrom psychickom stave a pokračuje v práci. Dodal, že uskutočnil množstvo telefonátov, hovoril napríklad s prezidentom Barackom Obamom.

Nehoda sa stala pri mestečku Scionzier v Hornom Savojsku, ktoré hraničí so Švajčiarskom. Scionzier leží asi 30 kilometrov od Ženevy, kde minister v sobotu rokoval so svojím iránskym náprotivkom Mohammadom Džavádom Zarifom. Kerry, ktorý spadol po náraze do obrubníka, je vášnivým cyklistom a výjazdy počas svojich diplomatických misií bežne podniká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu