Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Americký minister Kerry mal vo Francúzsku nehodu: Prevoz do nemocnice...ale v inom štáte!

John Kerry Zobraziť galériu (6)
John Kerry (Zdroj: SITA)

SCIONZIER - Americký minister zahraničných vecí John Kerry skončil v nedeľu v nemocnici vo švajčiarskej Ženeve, kam ho previezli zo susedného Francúzska, kde ráno utrpel zranenia pri páde z bicykla.

Potvrdil to rezort diplomacie USA. Kerryho nehoda sa odohrala pri obci Scionzier, neďaleko hraníc so Švajčiarskom. Šéf diplomacie administratívy prezidenta Baracka Obamu utrpel zranenie nohy, no nestratil pri páde vedomie. Jeho stav je stabilizovaný.

John Kerry
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Sedemdesiatjedenročný Kerry je známym cyklistickým nadšencom, no v nedeľu údajne narazil na obrubník a spadol.

Kerry si zlomil stehennú kosť pravej nohy, ruší program v Európe

Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes počas cyklistickej jazdy vo francúzskych Alpách utrpel zlomeninu stehennej kosti pravej nohy. V dôsledku úrazu zrušil zvyšok svojej pracovnej cesty v Európe. Informovala o tom agentúra AP. Ministra po nehode, ku ktorej došlo neďaleko mestečka Scionzier v juhovýchodnom Francúzsku, prepravili lekárskym vrtuľníkom do nemocnice v Ženeve, kde ho vyšetrili, informovali svetové tlačové agentúry na základe oznámenia Kerryho hovorcu Johna Kirbyho.

Zlomeninu pravej stehennej kosti potvrdili aj röntgenové snímky, ktoré urobili na švajčiarskej klinike. Kerry má teraz v pláne vrátiť sa do USA, pričom ďalšej liečbe sa podrobí v Bostone. Kirby spresnil, že Kerryho stav je stabilizovaný a nie je život ohrozujúci. Dodal, že minister bol stále pri plnom vedomí. Podľa Kirbyho slov by sa Kerry mal zo zranenia zotaviť bez následkov.  V dôsledku úrazu Kerry zrušil naplánované schôdzky so španielskym vedením a svoju účasť na konferencii v Paríži, kde sa má rokovať o boji s extrémistickou organizáciou Islamský štát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu