Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Viceprezident USA Joe Biden oznámil úmrtie svojho najstaršieho syna

Biden mladší utrpel v roku 2010 miernu mozgovú príhodu Zobraziť galériu (6)
Biden mladší utrpel v roku 2010 miernu mozgovú príhodu (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Americký viceprezident Joe Biden oznámil úmrtie svojho najstaršieho syna Beaua, ktorý v sobotu vo veku 46 rokov podľahol rakovine mozgu, informovala dnes agentúra AP.

Beau Biden bol právnikom, členom Národnej gardy v Delaware a bývalým generálnym prokurátorom štátu Delaware. "So zlomeným srdcom Hallie, Hunter, Ashley, Jill a ja oznamujeme odchod nášho manžela, brata a syn Beaua..," oznámil v sobotu večer viceprezident Biden prostredníctvom vyhlásenia.

Americký prezident Barack Obama povedal, že s prvou dámou Michelle smútia spolu s rodinou Bidenovcov. Bidena hospitalizovali začiatkom mesiaca vo vojenskej nemocnici Walter Reed National Military Medical Center neďaleko Washingtonu. Kancelária viceprezidenta Bidena vtedy dôvod synovej liečby nešpecifikovala.

Biden mladší utrpel v roku 2010 miernu mozgovú príhodu, po ktorej sa liečil v známej univerzitnej neurologickej nemocnici Thomasa Jeffersona vo Philadelphii. O tri roky neskôr sa podrobil operácii v texaskom centre pre liečbu rakoviny.

Člen Demokratickej strany a vojenský právnik Beau Biden vlani oznámil, že sa nebude uchádzať o tretie funkčné obdobie na poste generálneho prokurátora, namiesto toho mal v úmysle kandidovať na kreslo guvernéra Delawaru vo voľbách v roku 2016.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu