Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kauzu Kramný definitívne po roku a pol vyšetrovatelia ukončili: Zlé predtuchy sa potvrdili!

Petr Kramný a nebohá Monika s Klárkou
Petr Kramný a nebohá Monika s Klárkou (Zdroj: Facebook)

OSTRAVA - Ostrosledovaná kauza okolo záhadného úmrtia dvoch Češiek v Egypte sa blíži do záverečnej fázy. Prokurátor včera odovzdal súdu obžalobu na Petra Kramného. Podľa nej zavraždil v Egypte manželku a dcéru. Povedal to dohliadajúci žalobca Vít Legerský. Karty ešte stále môžu zamiešať fotografie mŕtvych žien, ktoré nedávno zverejnili české médiá. Podľa Kramného advokátky dokazujú, že na telách nie sú žiadne prúdové znemy. Podľa českej polície ženy zabil elektrický prúd.

Kramný vinu odmieta. Okolnosti prípadu tak bude prejednávať senát Krajského súdu v Ostrave. Zatiaľ nie je jasné, kedy hlavné pojednávanie začne. Termín musí byť určený do troch mesiacov.

"Obžalobu sme dostali. Prípad bude pridelený konkrétnemu sudcovi. Ten sa ale s obsahom spisu musí najprv oboznámiť a rozhodnúť, či je možné prípad pred súdom pojednávať," povedal hovorca krajského súdu Dalibor Zeche. Podľa neho zatiaľ nie je jasné, kto sa dvojnásobnou vraždou bude zaoberať. Hlavné pojednávanie ale musí byť nariadené do troch mesiacov od dátumu podania obžaloby.

Legerský povedal, že obžalobu nechce podrobnejšie komentovať. Už skôr sa ale vyjadril, že podľa jeho názoru existuje dostatok dôkazov, ktoré svedčia o vine Kramného.

Fotografie mŕtvych žien

Celý prípad môžu ešte poriadne zamotať fotografie, ktoré poslal egyptský právnik televízii Nova. Ide o 40 obrázkov bezvládnych tiel Moniky a Klárky, ktoré boli zhotovené krátko pred pitvou. Už sa o nich zaujímajú českí kriminalisti, ktorí chcú za právnikom do Egypta vycestovať a prebrať s ním dôkazy. Z Egypta do Česka neprišli žiadne dôkazy a tam už celú kauzu uzavreli s tým, že nikoho neobvinili.

"Fotografie jednoznačne vypovedajú o závere egyptského patológa. To znamená, že na telách nie sú žiadne prúdové zmeny," uviedla Kramného advokátka Jana Rejžková pre Tv Prima.

Prípad sa stal koncom predminulého júla v Egypte

Kramného žena s dcérou zomreli koncom predminulého júla v hoteli v Hurghade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali o tom, že ženy boli otrávené, neskôr sa objavili informácie, že ich mohol zabiť elektrický prúd. Kramný vinu od začiatku popiera. Policajti, ktorí ho obvinili z vraždy vlani vo februári, zatiaľ príčinu úmrtia nekomentovali. Rovnako tak zatiaľ neboli zverejnené výsledky pitvy ani výsledky testu na detektore lži, ktorý Kramný podstúpil.

Vo väzbe je Kramný od vlaňajšieho februára. V júni úradom vyprší lehota jeho väzobného stíhania počas prípravného konania. Sudca, ktorý prípad dostane na starosť tak bude musieť do 30 dní rozhodnúť o prípadnom predĺžení väzby. Podanou obžalobou sa lehota na pobyt vo väzbe ale výrazne predĺžila. Celkom aj so súdnym pojednávaním môže byť Kramný vo väzbe až do februára 2019.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu