Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Líbyjská armáda: Tureckú loď sme ostreľovali až po varovaní, zahynul kapitán!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Wikipedia)

BENGHÁZÍ/ISTANBUL – Turecké plavidlo bolo v nedeľu večer ostreľované pri pobreží Líbye po varovaní, aby neporušilo zákaz približovať sa k východolíbyjskému mestu Derna, a neskôr ho odtiahli do prístavu Tobruk. Oznámila to dnes líbyjská armáda.

"Loď bola ostreľovaná približne desať námorných míľ od pobrežia mesta Derna. Varovali sme ju, aby sa nepribližovala k prístavu Derna," uviedol pre agentúru Reuters hovorca ozbrojených síl, patriacich medzinárodne uznávanej líbyjskej vláde.

"Zahynul člen posádky a ďalší utrpel zranenia," dodal hovorca. Jeden armádny zdroj takisto uviedol, že turecké plavilo sa ocitlo pod paľbou a teraz ho ťahajú do prístavu Tobruk. Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvolala na turecké ministerstvo zahraničných vecí, pri útokoch neďaleko líbyjského pobrežia zahynul kapitán tureckej nákladnej lode a zranenia utrpelo viac členov posádky.

Loď sa plavila zo Španielska a smerovala do východolíbyjského Tobruku. Najprv ju z pobrežia ostreľovalo delostrelectvo, ale keď sa potom loď obrátila, zaútočili na ňu zo vzduchu. Podľa tureckého ministerstva sa v tom čase plavidlo nachádzalo v medzinárodných vodách, približne 21 kilometrov od Líbye. Turecko incident odsúdilo a požiadalo o okamžité zastavenie útokov na civilistov a postavenie zodpovedných pred spravodlivosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu