Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Katastrofa v Španielsku: Havarovalo vojenské lietadlo, zahynuli traja ľudia!

Tragický pád lietadla v Španielsku Zobraziť galériu (4)
Tragický pád lietadla v Španielsku (Zdroj: SITA)

SEVILLA - Havária vojenského dopravného lietadla typu Airbus A400M, ktoré sa dnes zrútilo do priemyselnej zóny krátko po štarte na testovací let z letiska v španielskej Seville, si vyžiadala menej obetí, ako naznačovali prvé informácie.

Ako vyplýva zo správ tlačových agentúr Reuters a DPA s odvolaním sa na španielskych záchranárov, v troskách stroja prišli o život traja členovia posádky, ďalšie dve osoby utrpeli ťažké zranenia a dvaja ľudia sú nezvestní.

Oboch zranených previezli do nemocnice. Jedného z nich napojili na dýchacie prístroje, druhý z nich utrpel fraktúry a popáleniny. Pôvodné informácie hovorili, že posádka tragédiu neprežila a že ju mohlo tvoriť až do desať osôb. Všetky obete sú pravdepodobne španielski občania, zamestnanci firmy Airbus.

Stroj, určený podľa informácií výrobcu pre Turecko, dopadol po vôbec prvej havárii lietadla tohto typu do priemyselnej zóny na predmestí Carmony, kde v dôsledku nehody došlo k prerušeniu zásobovania elektrickou energiou, informovala už skôr tlačová agentúra AP. Letisko v Seville uzavreli a všetky lety do tejto destinácie presmerovali do Malagy a Jerezu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu