Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trapasy z najväčších osláv Ruska: VIDEO Líder separatistov na mol, technika v plameňoch!

(Zdroj: YouTube)

DONECK - Rusko v sobotu zažilo najväčšiu vojenskú prehliadku v dejinách. Tisícky vojakov a kusov techniky demonštrovalo svoju silu vo viacerých mestách krajín bývalého sovietskeho bloku. No udiali sa aj veľké trapasy. Jedným z nich bol vodca separatistov na Ukrajine Zacharčenko. Ten sa na prehliadke v Donecku opil tak, že ledva stál na nohách.

Vojenská prehliadka začala ráno v sobotu. Do pohybu sa dala masívna ruská technika, aby demonštrovala svoju silu a oslávila Deň víťazstva nad nacistickým Nemeckom. Veľký deň Rusov však sprevádzali aj trapasy. Azda najväčší predviedol vodca proruských separatistov na Ukrajine Alexander Zacharčenko. Toho kamera zachytila tak pod vplyvom alkoholu, že sa skoro zrútil z pódia.

Zacharčenko bol na mol

Videá lídra separatistov kolujú po internete a ľudia si z neho uťahujú. Na záberoch je jasne vidieť ako sa Zacharčenko potáca a dobre, že nespadne dole z pódia.

Raketomet Buk vyhorel

Na prehliadke vo východoruskom mestečku Chita zradil aj raketomet Buk. Protiletecký samohybný raketomet počas jazdy začal horieť. Stroj musel zastaviť a privolaní hasiči museli ratovať, čo sa dalo. Pozrite si video.

Dnes Krym, zajtra Rím

Na oslavách zaujal aj transparent z mestečka Kaluga pri Moskve. Odkaz bol jednoznačný: "Dnes Krym, zajtra Rím! Šťastný Deň víťazstva!" Niektorí Rusi sa stále vidia v Sovietskom zväze, kedy Moskva neohrozene vládla vo východnom bloku. Tento obraz im zostal až dodnes a preto sa neboja vešať aj takéto transparenty v uliciach. Tento jeden hlása obsadenie Krymu, po ktorom by mal prísť na rad taliansky Rím.

 

V Moskve sa v sobotu konala jedna z najväčších vojenských prehliadok v ruských dejinách pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Európe a víťazstva ZSSR nad nacistickým Nemeckom. Po Červenom námestí v Moskve pochodovali tisíce vojakov, po prvý raz bolo možné naživo vidieť aj nezahalenú novú ruskú vojenskú techniku. Najväčší záujem v uplynulých dňoch vzbudzoval nový tank T-14 Armata. Diváci mali možnosť uvidieť aj raketový systém RS-24 Jars. Niektoré vojenské jednotky mali oblečené uniformy a výstroj z druhej svetovej vojny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu