Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Julinka (†13) sa nevrátila zo školy domov: Nechala list na rozlúčku, spáchala samovraždu!

Julinka s rodičmi na dovolenke Zobraziť galériu (3)
Julinka s rodičmi na dovolenke (Zdroj: Foto: Facebook)

LIBEREC - Nepredstaviteľné muky prežívajú rodičia nebohej Julinky (†13). Dievčatko odprevadila v pondelok ráno mama do školy. Po obede s ním telefonovala. Bolo to pre tým, než išlo na krúžok do Základnej umeleckej školy v Liberci. Tam sa ale nedostavilo. Na druhý deň ho našli mŕtve v neďalekom lesíku. Dievčatko spáchalo samovraždu.

Česká polícia potvrdila, že včera popoludní našla nezvestnú trinásťročnú dievčinu z Liberca mŕtvu. Nestala sa obeťou trestného činu, ale spáchala zrejme samovraždu. Privolaná lekárka na tele dievčaťa nezistila stopy násilia. Podľa všetkého si dievča ublížilo samo. V jej osobných veciach boli nájdené doklady a tiež list na rozlúčku, oznámila krajská policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Zúfalá mama napísala na sociálnu sieť žiadosť o pomoc
Zobraziť galériu (3)
Zúfalá mama napísala na sociálnu sieť žiadosť o pomoc  (Zdroj: Foto: Facebook)

Mama sa s dcérkou rozlúčila pred školou

Mama videla dcérku naposledy v pondelok, keď ju okolo pol ôsmej ráno vysadila pred Základnou školou Lesné v Liberci, kde Julinka chodila do siedmej triedy. Potom s ňou bola popoludní v telefonickom kontakte. Pred tým, než Julinka išla na krúžok do Základnej umeleckej školy.

Pátracia akcia začala v pondelok okolo siedmej večer po tom, čo mama išla po dcérku do hudobnej a tam jej povedali, že Julinka na hodine vôbec nebola. Vystrašená žena najprv obvolala kamarátky a známych, no nikto s dievčatkom nebol. Okamžite zalarmovala políciu. Mužom zákona sa podarilo najpr lokalizovať telefón dievčaťa v priestore nákupného centra Globus.

Julinka (†13) sa nevrátila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Dievčatko našli v lesíku

Šesťdesiat policajtov, profesionálnych i dobrovoľných hasičov pátralo po dievčine v miestach, kde bol naposledy lokalizovaný jej telefón. "Krátko pred 16:00 bolo dievčatko nájdená v lesnom poraste v blízkosti letiska v Ostašov bez známok života," dodala Suchánková. V najbližších dňoch bude podľa nej nariadená súdna pitva, ktorá zistí presnú príčinu smrti dievčaťa. Ďalšie informácie s ohľadom na vek dieťaťa a rodinu polícia oznamovať nebude.

Ako informuje Tv Nova, v batohu dievčatka našli list na rozlúčku. Rodičia teda vedia, prečo sa ich dcérka rozhodla odísť zo sveta. Nešťastná mama sa z hroznej správy o smrti svojho dievčatka psychicky zrútila. Podľa fotiek uverejnených na sociálnej sieti, Julinka žila v šťastnej a veselej rodine. Čo mohlo byť dôvodom jej zúfalého konania, nie je známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu