Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V USA úradovalo počasie: VIDEO vyčíňania tornáda, živel ničil a zabíjal!

Tornádo v štáte Illinois
Tornádo v štáte Illinois (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Tornáda, krupobitie a silný vietor sa vo štvrtok prehnali cez sever a severovýchod USA. Západne od Chicaga si živly vyžiadali najmenej jednu obeť na živote a zničili desiatky domov. Na chicagskom medzinárodnom letisku bolo zrušených vyše 735 letov, informovala agentúra Reuters.

Rozsiahle škody utrpelo mestečko Fairdale v štáte Illinois, asi 120 kilometrov severozápadne od Chicaga. Najmenej jedného človeka búrka vo Fairdale zabila a ďalších sedem osôb zranila, informovali miestne úrady.

Hovorca miestnych hasičov Matthew Knott televízii ABC7 povedal, že "každá jedna" zo zhruba 50 budov vo Fairdale bola zničená. Väčšina z nich vraj bola doslova zrovnaná so zemou. Materiálne škody hlási tiež mesto Rochelle a okolie, asi 130 kilometrov západne od Chicaga.

"Niektoré domy tam boli úplne zničené," povedal úradník z Rochelle Bill Hayes, ktorý bol svedkom tornáda. Varovanie pred tornádami bolo vyhlásené pre celú oblasť Chicaga s platnosťou do 23:00 miestneho času (dnešných 06:00 SELČ). Tornáda boli zaznamenané napríklad v obciach Peoria a Lee v Illinois a tiež v obciach Clinton a Scott v štáte Iowa. Búrkový front sprevádzal silný vietor, ktorý ničil budovy, vyvracal stromy a strhával elektrické vedenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu