Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Držte si klobúky, bude veterno: Varovanie pred víchricami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý bude v pondelok (13.4.) fúkať na celom Slovensku. V severných okresoch a v polohách nad 1400 metrov nad morom môže miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 32 m/s.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno výstrahu 2. stupňa pred vetrom, ktorá platí od 12.00 do 22.00 h. Pre zvyšok Slovenska platí výstraha 1. stupňa.

Podľa SHMÚ pôjde v prípade severných okresov o búrlivý vietor až víchricu. Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Vo zvyšnej časti Slovenska meteorológovia očakávajú na viacerých miestach priemernú rýchlosť vetra 16 až 22 m/s. Predpokladaná rýchlosť vetra je v tomto ročnom období a oblasti bežná, ale podľa meteorológov môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu