Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrteľne chorá dievčina (14) žiadala o eutanáziu, neuveríte, kto ju prehovoril

Valentina Maureirová s čilskou prezidentkou Michelle Bacheletovou
Valentina Maureirová s čilskou prezidentkou Michelle Bacheletovou (Zdroj: SITA)

SANTIAGO De CHILLE - Smrteľne chorá čilska dievčina, ktorej žiadosť o povolenie eutanázie vzbudila emócie po celej krajine, vraj zmenila svoj pohľad na svet a chce žiť. Štrnásťročná pacientka trpiaca cystickou fibrózou to povedala denníku El Mercurio.

Dlhodobo hospitalizovaná Valentina Maureirová požiadala koncom februára prezidentku Michelle Bacheletovú o povolenie eutanázie, ktorú čílskej zákony neumožňujú vykonať. Bacheletová, ktorá je pôvodným povolaním detská lekárka, ju navštívila v nemocnici a prehovorila ju. Valentina sa potom stretla s ďalšími ľuďmi, ktorí ju "priviedli k zmene spôsobu uvažovania", povedala čilskému denníku.

Vraj to bola predovšetkým návšteva argentínskej rodiny, ktorej deti trpia touto chorobou. Nádej ju vraj dal aj rozhovor s ďalším pacientom, ktorý sa dožil veku vyššieho ako 20 rokov. Valentinin brat pritom na rovnakú chorobu zomrel v šiestich rokoch. Cystická fibróza je smrteľná dedičná choroba postihujúca hlavne dýchacie a tráviacu sústavu. Maureirová bola prijatá do nemocnice v metropole Santiagu koncom januára a podľa vyjadrenia lekárov sa jej stav odvtedy zlepšil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu