Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Brutálna vražda na vysokej škole: Študent v depresii dobodal 7 spolužiakov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING – Jednu obeť a šiestich zranených si vyžiadal dnešný útok nožom na čínskej vysokej škole, za ktorým stojí študent trpiaci depresiami, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na štátnu agentúru Sinchua.

Študent s priezviskom Wang vtrhol s nožom v ruke do triedy v meste Kchun-ming na juhozápade Číny, pričom dobodal siedmich študentov. Jeden z nich zraneniam podľahol. Podľa informácií agentúry Sinchua je prípad v štádiu vyšetrovania. Násilné trestné činy sú podľa Reuters v Číne v porovnaní s inými krajinami vzácne, no posledné roky sa v Číne množia prípady útokov s nožmi a sekerami, mnohé vedené voči deťom na školách.

Neznámi útočníci vyzbrojení nožmi zranili pred necelým týždňom na vlakovej stanici v meste Kuang-čou deviatich ľudí. Voči dvom agresorom zakročili policajti, pričom jedného z nich zastrelili a druhého zatkli. Krajinou otriasol aj prípad z vlaňajšieho marca, keď zomrelo pri útoku nožom v meste Kchun-ming 27 ľudí. Incident sa takisto odohral na vlakovej stanici, pričom polícia zastrelila štyroch útočníkov - moslimských separatistov z ujgurskej provincie Sin-ťiang na severozápade Číny.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu