Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Ukrajinci vracajú Rusom úder: Toto je ich odpoveď na nehoráznu propagandu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

KYJEV - Ukrajinci vracajú úder! Odpovedajú na video ruskej propagandy, ktoré ospevuje blahodarný vplyv sovieetskej okupácie. Video bolo profesionálne zostrihané a plné neprávd. Ukrajinci teraz video s rovnakým názvom upravili tak, aby lepšie odpovedalo realite.

Prvé video z dieľne ruskej produkcie sa objavilo na internete zhruba pred dvoma týždňami. Šírilo správu, všade, kde vládli Rusi, bola prosperita. Potom, čo odišli, krajiny sa dostali do problémov. Toto zobrazenie absolútne nezodpovedá realite. Dokonca s ním súhlasil aj vicepremiér Ruska Dmitrij Rogozin. Video sa šírilo virálne. Dodnes ho videlo 4 a pol milióna ľudí.

Ukrajinci sa však nenechali zahanbiť. Vytvorili svojskú odpoveď s rovnomenným názvom - "Som ruský okupant". Ibaže dej je úplne opačný. Vytvoril ho podľa Euromaidanupress.com Vasyľ Samochvalov. "Cieľom bolo za pár hodín vyvrátiť dobre vyrobený a drahý klip ruskej propagandy," napísal Samochvalov.

Klip začína Afganistanom. Rusi tam podľa neho prišli v čase rozkvetu. Keď odišli, tak zanechali iba "najnebezpečnejšie miesto na zemi, kde vládnu zbrane, násilie a drogy". Ďalšou krajinou je Fínsko. "Bol som to ja, kto okupoval Fínsko. Požiadali ma, aby som odišiel a teraz Fíni vyrábajú telefóny, odevy a produkty, ktoré my nemáme." Rusko napadlo Fínsko a v krátkej vojne v rokoch 1939-1940 zahynulo pri hrdinskej obrane 25 tisíc Fínov. Sovieti prišli až o dvesto tisíc mužov.

Následne prichádza na rad Poľsko. Bol som to ja, kto rozdelil a okupoval Varšavu. Požiadali ma, aby som odišiel a teraz je priemerný Poliak štyrikrát bohatší ako priemerný Rus. Ukrajinci poukazujú aj na okupáciu Kurilských ostrovov. Doteraz tam ľudia iba farmárčia a chytajú ryby, v susednom Japonsku sa vyrábajú najmodernejšie technológie.

Klip končí zastávke na Ukrajine. "Bol som to ja, kto okupoval Ukrajinu a vyvolal tam hladomor, pri ktorom zomreli milióny ľudí," znie z videa. Na záver ešte autori poukazujú na ďalšie katastrofy, ktoré zapríčinil Sovietsky zväz. Konkrétne rozpútanie druhej svetovej vojny s Hilterom, intervenciu v Budapešti v roku 1956, okupáciu Československa v roku 1968, Tbilisi v roku 1989, Vilniusa v roku 1991, vybudovaním siete gulagov na Sibíri a perzekúciou disidentov.

Pozrite si VIDEO

VIDEO Ukrajinci vracajú Rusom
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu