Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maruška (8 mes.) sa plazila špinavá po Prahe: Opitá matka (34) ležala pár metrov od nej!

Marušku vrátili rodičom Zobraziť galériu (2)
Marušku vrátili rodičom (Zdroj: Foto: tv nova)

PRAHA - Otrasný prípad riešili policajti z Prahy. Na chodníku našli ležiace osemmesačné bábätko, ktoré usedavo plakalo. Dievčatko bolo špinavé a zanedbané, ležalo niekoľko metrov od kočíka. Jeho matka (34) bola tak opitá, že nevládala vstať, nie to ešte hovoriť. Prípad sa stal cez víkend v pražských Vysočanoch. Maruška skončila v nemocnici, sociálka nevidela dôvod na jej odobratie, dieťatko je opäť s rodičmi.

V sobotu o pol tretej popoludní vyrážali pražskí policajti do Prahy 9, kde podľa oznamovateľa, leží na ulici na zemi vedľa kočíka plačúce dieťa a v okolí nie je žiadna dospelá osoba.

"Dieťa pri príchode policajtov ležalo na bruchu, plakalo a bolo celé špinavé. Malo špinavé oblečenie, ruky a tvár," uviedol hovorca pražských policajtov Jan Daněk. Muži zákona ostali v šoku, dieťatko bolo asi 15 metrov od kočíka. Približne o dvesto metrov od neho spozorovali na zemi ženu. Keď k nej podišli, uvideli, že je na mol opitá. Policajti ju odviedli ku kočíku, v ktorom potom našli doklady. Zistili, že tridsaťštyriročná žena je matkou nájdeného osemmesačného dievčatka. "Žena nedokázala komunikovať, udržať priamy smer chôdze, nedokázala ani dýchnuť do meracieho prístroja," uviedol hovorca.

Maruška (8 mes.) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: tv nova)

Batoľa sa odplazilo po štyroch asi 15 metrov od kočíka. Našťastie, nezranilo sa. Muži zákona ho zabalili do izotermickej fólie a privolali záchranárov, bábätko odviezli do nemocnice, matku na záchytku. Keď sa policajti dostali k dokladom ženy zistili, že už je na ňu vydaný súhlas so zadržaním pre podozrenie zo spáchania trestného činu zanedbania povinnej výživy.

Vypila len fľaštičku vodky

Druhý deň po vytriezvení bola žena prevezená na miestne oddelenie Vysočany, kde ju policajti vypočuli. Povedala, že má veľa problémov a keď išla z nákupu údajne vypila len malú fľašu vodky. Dopoludnia bola prepustená. Dieťa zostalo na pozorovaní v nemocnici. 

"Zdravotné ťažkosti sme nenašli, bola iba zanedbaná a v špinavom prádle," povedal primár detskej chirurgie Karel Havránek pre Tv Nova. Úrad sociálno-právnej ochrany detí pre Prahu 9 rozhodol, že nevidia dôvod na to, aby Marušku rodičom odobrali. Pre dcérku si rodičia teda prišli, už je s nimi. "Bolo to ojedinelé. Ja som nebol doma. Priateľka si už uvedomila, čo urobila. To už sa nestane, otec to nedopustí, však," vyjadril sa otec malej Marušky pre televíziu. Celá vec zatiaľ nebola právne kvalifikovaná. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu