Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Španielsky premiér odsúdil Tsíprasove slová o vydieraní Grécka

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy (Zdroj: SITA)

MADRID – Španielsky premiér Mariano Rajoy v nedeľu vyzval svojho gréckeho náprotivka Aléxisa Tsíprasa, aby prestal s obviňovaním iných krajín a začal sa správať dôveryhodne. Podľa jeho vyjadrení na sneme vládnej Ľudovej strany by sa mal Tsípras zdržať obvinení a hľadať zdroj nespokojnosti Grékov vo vlastných radoch.

Reagoval tak na jeho minulotýždňové vyjadrenia, podľa ktorých malo správanie lídrov Španielska a Portugalska v súvislosti so spormi okolo podmienok ďalšej finančnej pomoci pre Grécko "charakter vydierania". Krajne ľavicový líder tvrdí, že kritizovaním novej vlády v Aténach sledujú cieľ zastaviť nárast popularity protivládnych strán podobných jeho hnutiu SYRIZA najmä vo svetle tohtoročných volieb v Španielsku.

"Nie sme zodpovední za frustráciu vytvorenú gréckou ľavicou, ktorá sľúbila gréckemu ľudu veci, ktoré nikdy nemôže splniť. Hľadanie vonkajšieho nepriateľa je spôsob, aký sme už veľakrát v histórii videli... Nerieši problémy, iba ich zväčšuje. Jediným riešením je byť seriózny," povedal španielsky líder, ktorého vláda sa spoločne s kabinetom v Lisabone obrátila vo veci Tsíprasových vyjadrení aj na Európsku komisiu, píše portál eubusiness.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu