Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smrtka v bielom plášti: Vraždil pacientov, pôjde za mreže na doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OLDENBURG – Krajinský súd v nemeckom Oldenburgu poslal dnes doživotne za mreže niekdajšieho ošetrovateľa, ktorý vraždil pacientov kliniky v meste Delmenhorst predávkovaním liekmi na srdce. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP.

Súd uznal 38-ročného Nielsa H. vinným z dvoch vrážd, dvoch pokusov o vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví. Prokuratúra obvinila muža, ktorý počas vyšetrovania kauzy dlho mlčal, aby sa potom prekvapujúco priznal k trestnej činnosti, z troch vrážd a dvoch pokusov o hrdelný zločin, ktorých sa mal dopustiť na spomínanej klinike.

Bývalý ošetrovateľ však aj v súdnej sieni tvrdil, že v rokoch 2003-2005 úmyselne predávkoval asi 90 pacientov liekom, ktorý potom spôsobil kolaps kardiovaskulárneho systému alebo iné vážne komplikácie. Svoje aktivity zdôvodnil tým, že sa cítil nedostatočne vyťažený a že chcel presvedčiť o svojich oživovacích schopnostiach. Podľa jeho slov okolo 30 z poškodených pacientov zomrelo, informovali nemecké elektronické médiá.

Špeciálna vyšetrovacia skupina kriminálnej polície skúma aktuálne okolnosti, ktoré viedli k úmrtiam na spomínanej klinike a iných pracoviskách odsúdeného, a to vo viac ako 200 prípadoch. Predpokladá sa, že policajné vyšetrovanie v prípade potrvá rádovo mesiace, takže nemožno vylúčiť, že bývalý ošetrovateľ sa ocitne pred súdom opakovane. V terajšom procese sa zodpovedal iba z piatich činov.
Bývalý ošetrovateľ si už odpykáva sedemapolročný trest väzenia, ktorý dostal v roku 2008 za pokus o vraždu v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu