Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Arktická zima spôsobila v USA škody za miliardy dolárov

Chicago zakryl sneh
Chicago zakryl sneh (Zdroj: Twitter)

WASHINGTON – Severovýchod USA bol aj počas víkendu v pevnom zovretí arktickej zimy. Hoci sa dnes teploty na mnohých miestach dostali nad nulu, v ďalších dňoch majú podľa meteorológov opäť výrazne poklesnúť.

K mrazom pribudlo cez víkend sneženie, pričom miestami napadlo do 25 centimetrov snehu. Inde narobil problémy mrznúci dážď. V štáte Tennessee bolo dočasne bez elektriny okolo 50.000 ľudí. 
Extrémne zimné počasie si podľa CNN vyžiadalo od 15. februára najmenej 24 životov, z toho až 18 úmrtí zaznamenali v Tennessee, väčšinou v dôsledku dopravných nehôd. Táto bilancia sa počas víkendu nezmenila.

Počasie spôsobilo aj značné ekonomické straty - okrem iného preto, že mnoho reštaurácií a hotelov je už mnoho dní zatvorených, snehové pluhy sú v permanentnom nasadení a mráz poškodil cesty. Odborníci podľa televízie NBC odhadujú ich výšku na najmenej päť miliárd dolárov. V piatok podľa CNN padli teplotné rekordy v 150 mestách, vrátane New Yorku a Washingtonu. Turisti z celého chodia na hranice s Kanadou obdivovať čiastočne zamrznuté Niagarské vodopády. Radikálna zmena počasia príde podľa meteorológov najskôr začiatkom marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu