Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Česku sa zrútil vrtuľník: Stroj začal horieť, pilot neprežil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BOHUŠOVICE NAD OHŘÍ - Pri Bohušoviciach nad Ohří na Litoměřicku spadolv neobývanej oblasti vrtuľník. Stroj začal horieť, na mieste je záchranná služba, policajti aj niekoľko jednotiek hasičov. Pilot, žiaľ, zomrel.

Vrtuľník spadol medzi Bohušovice a Terezínom dnes krátko po 10-tej hodine. Viac ľudí vo vrtuľníku nebolo. Stroj po páde začal horieť. Povedala to hovorkyňa litoměřickej polície Pavla Kofrová. Dodala, že polícia zisťuje totožnosť mŕtveho. Na mieste zasahujú všetky zložky záchranného systému.

"Hlásenie o páde vrtuľníka sme prijali o 10.17 hodine, na miesto vyrazili naše jednotky a ďalšie zložky záchranného systému," uviedla Kofrová. Išlo podľa nej o malý civilnej vrtuľník americkej značky Robinson. Spomínaná firma sa špecializuje na ľahké vrtuľníky pre súkromné využitie. Pilot stroja podľa polície pri páde utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol.

Požiar letúňa hasiči už dostali pod kontrolu. "Miesto sme zaistili a odovzdali polícii," povedal hovorca krajských hasičov Lukáš Marvan. "Príčiny a okolnosti tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila policajná hovorkyňa. Či sa mohlo pod haváriu podpísať počasie, zatiaľ nie je jasné, ale v regióne je dnes zamračené a viditeľnosť nie je dobrá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu