Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Islamský imám otvorene arabskému svetu: Sme lenivci, pijeme iba kávu a čítame noviny!

Egyptský imám adresoval Arabom tvrdé slová. Zobraziť galériu (2)
Egyptský imám adresoval Arabom tvrdé slová. (Zdroj: Twitter)

KÁHIRA - Nepracujeme a nenapredujeme! Egyptský duchovný vodca adresoval svojim arabským spoluobčanom tvrdé slová. V horlivom prejave, ktorý koluje po sociálnych sieťach, kritizuje pracovnú morálku a prístup viacerých Arabov. Podľa neho by si mali brať príklad zo Západu.

"Máme peniaze, aby sme si kúpili tie najluxusnejšie veci, najdrahšie autá, mercedesy či Rolls-Royce. Môžeme ich vlastniť, ale nevieme ich vyrobiť. Všetko importujeme, od ihiel až po rakety," ohnivo začína prejav egyptský imám Yusuf al-Qaradawi, ktorý sa už dávnejšie objavil na sociálnych sieťach.

Podľa neho ani príjem z ropy nenahrádza produktivitu západných krajín. "Príjem všetkých arabských krajín, vrátane produkujúcich ropu, je menší ako napríklad Španielsko. Nehovoriac o Nemecku či Británii."

Egyptský imám Yusuf al-Qaradawi
Zobraziť galériu (2)
Egyptský imám Yusuf al-Qaradawi  (Zdroj: Twitter)

Liekom môže byť iba tvrdá práca. "Prečo?", pýta sa. "Pretože nepracujeme. Priemerný Arab odpracuje za deň 27 minút. Ostatok času pije kávu a číta noviny. A keď aj pracujeme, nerobíme to profesionálne," sype popol na hlavu Yusuf al-Qaradawi.

Ďalej rozpráva o pracovnej morálke, ktorá ho uchvátila v 70-tych rokoch v Nemecku. "Pracujú skoro nonstop. Sme národ, ktorý nepracuje," tvrdí na videu Imám.

Na záver sa pýta. "Ako môže byť Izrael taký vyspelý, keď ich je tak málo? Je to vďaka vedomostiam, technológiám," povedal s tým, že oni by aj z púšte spravili oázu.

Pozrite si VIDEO

Kuvajtský Imám

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu