Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kerry do Moskvy nepríde, oznámila ruská diplomacia

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Hoci Moskva bola pripravená na návštevu amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, nepricestuje, oznámil dnes poradca Vladimira Putina pre zahraničnú politiku Jurij Ušakov.

"Americká strana viac ako raz nastolila otázku návštevy v Rusku a Moskva tieto plány podporila. Návšteva sa však dosiaľ nekonala z istých dôvodov," citovala Ušakova agentúra TASS. Hovorca sa takto vyjadril k otázke, či Kerry pricestuje v piatok do Moskvy, kde sa bude konať schôdzka šéfa Kremľa Vladimira Putina s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

"Nie, nepríde s nimi. Zajtra očakávame Merkelovú a Hollanda... Čo sa týka Kerryho, pokiaľ viem, niekoľkokrát vyjadril ochotu navštíviť Moskvu a naša strana, samozrejme, dala pozitívnu odpoveď," povedal Ušakov. Dodal však, že schôdzka sa zatiaľ nekonala.

Hollande s Merkelovou prichádzajú dnes do Kyjeva s novými návrhmi na riešenie konfliktu, ktoré plne rešpektujú územnú celistvosť Ukrajiny. Cieľom ich iniciatívy je predložiť text dohody prijateľný pre všetky zainteresované strany. V piatok svoje návrhy prerokujú v Moskve s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 Kerry dnes v Kyjeve vyhlásil, že ruská agresia je najväčšou hrozbou pre Ukrajinu. Uviedol, že Washington stále hľadá diplomatické riešenie krízy, ale upozornil, že súčasne nemôže zatvárať oči pred ruskými tankami a ozbrojencami prekračujúcimi spoločnú hranicu s Ukrajinou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu