Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rodiny obetí teroristického útoku na dvojičky: Únoscom pomáhala tajná služba Saudskej Arábie!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

NEW YORK – Ani po 14 rokoch svet ešte stále nepozná úplnú pravdu o teroristickom útoku na obchodné centrum v New Yorku. Po kúskoch sa odhaľujú nové a nie veľmi príjemné detaily o katastrofe, ktorá 11. septembra zasiahla celú Ameriku. Najnovšie právnici rodín obetí našli nové dôkazy o tom, že únoscom lietadiel „priamo a vedome“ pomohli saudskoarabskí agenti tajnej služby!

Tieto informácie získali z rozsiahlych záznamov amerických aj zahraničných tajných služieb, ktoré sledovali peniaze zodpovedné za udalosti, ktoré rozpútali vojnu proti terorizmu po celom svete. Avšak tým najdôležitejším dôkazom bolo svedectvo Zacariasa Moussaouiho, únoscu, ktorý si odpykáva doživotie vo väznici v Colorade.

Ten svojim právnikom povedal, že al-Kájdu financovali aj príslušníci saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Veľvyslanectvo sa proti tomuto vyhláseniu okamžite ohradilo: „Tento útok bol najintenzívnejšie skúmaným prípadom v histórii a žiadne zistenia úradov nedokazujú účasť saudskoarabskej vlády alebo jej úradníkov.“

Zacarias Moussaoui
Zobraziť galériu (4)
Zacarias Moussaoui  (Zdroj: SITA)

Závery právnikov však potvrdili aj vyšetrovatelia John Lehman a Bob Kerrey, ako aj Bob Graham, podpredseda vyšetrovacej komisie udalostí z 11. septembra 2001. Práve Graham zdôrazňuje, že existuje „priame spojenie“ medzi teroristami zodpovednými za smrť takmer tritisíc ľudí a vládou Saudskej Arábie, pričom väzby kráľovskej rodiny a al-Kájdy sú viac ako jednoznačné a informovali o nich tento týždeň aj viaceré popredné americké médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu