Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Top bankár vydesil celý svet: Predpovedá ďalšiu finančnú krízu, teraz sme v prvej fáze!

Crispin Odey predpovedá ďalší krach Zobraziť galériu (2)
Crispin Odey predpovedá ďalší krach (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Len čo zarobil milióny na predpovediach o úverovej kríze, hovorí o ďalšej finančnej katastrofe. Crispin Odey varuje, že klesajúce ceny ropy a veľké šetrenie v domácnostiach sú znamením, že ekonomika sa spomaľuje.

Slávny londýnsky guru hedžových fondov hovorí, že sa blíži krach, na ktorý najbližších sto rokov len tak ľahko nezabudneme. Krajiny celého sveta by sa už v blízkej dobe mohli ocitnúť v hlbokej recesii. Nielen európska, ale aj americká ekonomika rástla posledné tri mesiace roku 2014 menej, ako odborníci predpokladali. Zakladateľ Odey Asset Managementu krízu avizoval v liste investorom: „Sme v prvej fáze.“

„Je príliš skoro na to, aby sme videli, čo sa bude diať. Zmena tejto magnitúdy prináša veľmi veľa tmy a hmly,“ uvažuje Odey. To, v akej fáze sa teraz nachádzame, si plne uvedomíme až o sto rokov. Podľa Odeyho je však práve teraz najvyšší čas od krízy v roku 2007, aby investori stavili na padajúce akcie a zarobili. Odye je považovaný za jedného z najsofistikovanejších a najbohatších finančných alchymistov, ktorý má nos na pohyb peňazí. Informáciu priniesol Mirror.

Top bankár vydesil celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu