Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trup havarovaného lietadla AirAsia stále skúmajú: Potápači našli ďalších šesť tiel

Z havarovaného lietadla vytiahli ďalších 6 tiel Zobraziť galériu (2)
Z havarovaného lietadla vytiahli ďalších 6 tiel (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Ďalších šesť tiel obetí vyzdvihli dnes potápači indonézskeho námorníctva priamo z trupu havarovaného lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa koncom decembra zrútilo do Jávskeho mora pri pobreží indonézskeho ostrova Kalimantan (Borneo). Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa hlavného koordinátora pátracích operácií Suryadiho Bambanga Supriyadiho videli potápači v trupe havarovaného lietadla aj ďalšie telá. "Dnes sme zvnútra trupu vyzdvihli šesť tiel. Sú tam aj ďalšie telá, ale kvôli rozličným troskám sa k nim naši potápači nemohli dostať," uviedol Supriyadi.

V Airbuse A320-200 sa nachádzalo 162 ľudí, nikto z nich nešťastie neprežil. Doteraz sa podarilo nájsť 65 tiel. Trup a kokpit lietadla, ktoré ležia na morskom dne v hĺbke približne 30 metrov, sa potápačom doposiaľ nepodarilo vyzdvihnúť na hladinu v dôsledku silných morských prúdov a zlej viditeľnosti.

Z havarovaného lietadla vytiahli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Airbus A320-200 nízkonákladovej spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra počas letu z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Tesne predtým, ako sa so strojom prerušil kontakt, pilot v dôsledku blížiacej sa búrky požiadal riadenie letovej prevádzky v Jakarte o povolenie stúpať do vyššej letovej hladiny, ktoré však vzhľadom na okolitú hustú premávku nedostal. Presnú príčinu tragédie sa dosiaľ nepodarilo zistiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu