Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ruský vojak (18) vyvraždil celú rodinu: Šesť ľudí zastrelil, dobodal polročné dieťa

Ruský vojak vyvraždil celú rodinu
Ruský vojak vyvraždil celú rodinu (Zdroj: YouTube)

JEREVAN - Ruského vojaka, ktorý vyvraždil sedemčlennú rodinu v arménskom meste Gjumri, budú súdiť v Arménsku. Počas návštevy Jerevanu to dnes oznámil šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexandr Bastrykin.

K masakru došlo minulý týždeň. Páchateľ zastrelil šesť členov jednej rodiny a dobodal šesťmesačné dieťa, ktoré v pondelok zomrelo na následky zranení v jerevanskej nemocnici. 

Zo zločinu je podozrivý 18-ročný vojak Valerij Permiak, ktorý slúžil na ruskej vojenskej základni v Arménsku. Prípad vyvolal rozsiahle pobúrenie arménskej verejnosti a napätie vo vzťahoch oboch krajín, ktoré za normálnych okolností udržiavajú nadštandardné vzťahy.

Permiaka v súčasnosti väznia na ruskej základni v Arménsku. Bastrykin na dnešnom stretnutí s arménskym náprotivkom Seržom Sarkisjanom prisľúbil, že vojak bude súdený vo verejnom procese v Arménsku. Nešpecifikoval však, či ho budú súdiť arménske úrady alebo ruský vojenský tribunál. 

V Gjumri a Jerevane sa minulý týždeň konali niekoľkotisícové demonštrácie, ktorých účastníci požadovali vydanie vojaka arménskym úradom. 

Valerij Permiak čelí obvineniam z vraždy a dezercie, za čo mu v prípade usvedčenia hrozí doživotný trest odňatia slobody. Motivácia jeho činu zostáva nejasná. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu