Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Milujúci otec chcel pomôcť dcérke: Dievčatko umiera na rakovinu, on čelí obvineniu, tu je dôvod!

 Adam s dcérkou Rumer Rose (2) Zobraziť galériu (4)
Adam s dcérkou Rumer Rose (2) (Zdroj: Foto: Facebook)

BRISBANE - Smutný osud postihol milujúcich rodičov z Austrálie. Ich dvojročná dcérka Rumer Rose má pokročilé štádium rakoviny a zomiera. Ocko s mamkou sa všemožne usilujú dievčatku pomôcť a posledné chvíle jej chcú spríjemniť, ako len môžu. Adam dával dcérke konopný olej, ktorý je však v Austrálii zakázaný. Obvinili ho, nesmie k dievčatku.

Adam Koessler, otec dievčatka, chcel dcérke všemožne pomôcť. Dával jej liečivý olej z konope. Tvrdil, že zdravotný stav malej Rumer Rose sa potom zlepšil. "Tati, bruško ma už nebolí," opísal Adam dcérkine slová po užití olejčeka pre denník Mirror. Podľa jeho slov dievčatko začalo priberať na váhe, zlepšila sa mu farba pleti, chcelo ísť von bez toho, aby ležalo v postieľke s nôžkami skrútenými do klbka. "Jej očká znovu žiarili a my sme sa na seba pozreli v nemom úžase," opisuje Adam.

Milujúci otec chcel pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Konopný olej je však v Austrálii zakázaný. Kvôli tomu ho zatkli a tento mesiac obvinili z poskytovania nebezpečnej drogy osobe mladšej ako 16 rokov. Síce ho prepustili na kauciu, no dostal zákaz priblížiť sa k dcérke, ktorá je momentálne na jednotke intenzívnej starostlivosti, jej stav sa opäť zhoršil.

Milujúci otec chcel pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Ľudia na sociálnej sieti podporujú rodinu dievčatka a najmä nešťastného otca, aby mohol k svojej milovanej dcérke. Zorganizovali preto petíciu, podpísalo sa pod ňu už viac ako 50-tisíc ľudí.

Milujúci otec chcel pomôcť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

"Liečivé konope je v mnohých krajinách po celom svete už legalizované. Existuje dostatok dôkazov o tom, že má veľa priaznivých účinkov na pacientov s rakovinou, bez škodlivých vedľajších účinkov," stojí okrem iného v petícii. Mnohí vnímajú postup polície v Adamovom prípade ako nehumánny a nespravodlivý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu