Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinil vládu z tajnej dohody na teroristickom útoku: Našli ho mŕtveho!

Alberta Nismana našli mŕtveho Zobraziť galériu (5)
Alberta Nismana našli mŕtveho (Zdroj: Twitter)

BUENOS AIRES - Argentínskeho špeciálneho prokurátora Alberta Nismana, ktorý obvinil vládu z tajných dohôd s Iránom týkajúcich sa teroristického útoku v metropole Buenos Aires z roku 1994, našli mŕtveho. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné ranné vyjadrenia predstaviteľov.

Špeciálny prokurátor Nisman sa mal dnes zúčastniť na zasadnutí Kongresu za zatvorenými dverami, kde mal vysvetliť svoje minulotýždňové tvrdenie, že prezidentka Cristina Fernándezová a minister zahraničných vecí Héctor Timerman dohodu s Iránom utajovali.

Alberta Nismana našli mŕtveho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Prokurátor tvrdil, že obaja politici sľúbili milosť a slobodu iránskym predstaviteľom obvineným zo zorganizovania bombového útoku na židovské stredisko v metropole Buenos Aires z roku 1994, ktorý si vyžiadal 85 mŕtvych, výmenou za tak veľmi potrebné dodávky ropy od Iránu. 

Alberta Nismana našli mŕtveho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Nismana našli mŕtveho v nedeľu krátko pred polnocou miestneho času (dnes pred 04.00 h SEČ) v kaluži krvi v jeho kúpeľni. Očividne išlo o samovraždu, napísal denník Buenos Aires s odvolaním sa na nemenované zdroje. Zatiaľ nebolo vydané oficiálne vyhlásenie o prokurátorovej smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu