Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Severovýchod USA sa zmenil na klzisko: Stovky nehôd, hromadné havárie a niekoľko mŕtvych!

Poľadovica v Pennsylvánii Zobraziť galériu (2)
Poľadovica v Pennsylvánii (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Na jedno veľké klzisko sa v nedeľu zmenil severovýchod USA, kde poľadovica spôsobila stovky dopravných nehôd, ktoré si vyžiadali aj viacero obetí. Polícia a záchranári boli v permanentnom nasadení v štátoch Connecticut, Pensylvánia, New Jersey, New York a Maryland, informovala televízia CNN.

Jednu obeť a 30 zranených si podľa televízie NBC vyžiadala hromadná zrážka najmenej 20 áut na medzištátnej ceste I-76 v okrese Montgomery. Ďalší štyria ľudia zomreli pri nehodách v Pensylvánii, New Jersey a Connecticute. Zrážka 27 áut zablokovala Most Walta Whitmana, hlavnú spojnicu medzi New Jersey a Filadelfiou. Najmenej jedna osoba zomrela pri nehodách v okrese Harford v štáte Maryland.

Nehodu doslova na každom kroku hlásila polícia na ceste I-95. Z bezpečnostných dôvodov boli uzatvorené viaceré mosty a nadjazdy, kde sa poľadovica tvorí najskôr. Na niektorých cestách bol ľad taký hrubý, že sa po ňom kĺzali aj ťažké posýpacie vozidlá.

Úrady vyzvali ľudí, aby zostali doma a autá použili len v nutných prípadoch. V šiestich okresoch štátu New York vydala Národná meteorologická služba z dôvodu dažďa a topenia snehu varovanie pred povodňami.

Poľadovica v Pennsylvánii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu