Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Muž bezdôvodne strieľal na policajtov: Obyvatelia mesta sa obávajú terorizmu

Príčina streľby zatiaľ nie je známa Zobraziť galériu (2)
Príčina streľby zatiaľ nie je známa (Zdroj: SITA)

OTTAWA - Ozbrojený muž postrelil v sobotu dvoch policajtov pred kasínom v kanadskej provincii Alberta. Jeden z príslušníkov Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP) utrpel ťažké zranenia a bojuje v nemocnici o život, oznámila televízia CBC News.

Muž začal strieľať na členov policajnej hliadky, ktorí počas noci preverovali ukradnuté auto odstavené na parkovisku pred kasínom v meste St. Albert severozápadne od provinčnej metropoly Edmonton. Páchateľ z miesta činu ušiel a neskôr ho našli mŕtveho v opustenom dome neďaleko mesta St. Albert. 

Jedného zo postrelených policajtov (49) po ošetrení v nemocnici prepustili do domáceho ošetrenia. Druhý je stále v ohrození života. Motivácia streľby na policajtov v Alberte nebola bezprostredne známa. Incident však vzbudil veľkú pozornosť miestnych médií po dvoch teroristických útokoch z vlaňajšieho októbra, pri ktorých zahynuli dvaja príslušníci kanadských ozbrojených síl. Páchateľov oboch útokov - radikalizovaných kanadských moslimov - zneškodnila polícia.

Muž bezdôvodne strieľal na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu