Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pápežove slová mali na internete rozpútať peklo: Tretia svetová vojna sa začala!

Hackeri napadli hneď dva spravodajské kanály. Zobraziť galériu (3)
Hackeri napadli hneď dva spravodajské kanály. (Zdroj: Twitter)

NEW YORK - Hackeri napadli twitterové účty denníka New York Post a agentúry UPI a umiestnili na ne mylné ekonomické a bezpečnostné informácie. Jedna z nich napríklad citovala pápeža Františka, ktorý vraj povedal, že začala tretia svetová vojna. Podľa BBC ide o ďalší z hackerských útokov na významné médiá.

UPI priznala, že hackeri napadli nielen jej twitterovú, ale aj spravodajskú stránku. Na Twitter stihli umiestniť šesť mylných správ týkajúcich sa aj federálnych rezerv. Na New York Post sa zase objavila informácia, že americká lietadlová loď George Washington práve bojuje proti čínskym vojenským plavidlám v Juhočínskom mori. Správu okamžite vyvracal Pentagon. Mylné informácie boli už z oboch médií odstránené a New York Post oznámil, že sa prípad vyšetruje.

Hackeri napadli hneď dva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Počítačová kriminalita bola aj jednou z tém piatkového rokovania amerického prezidenta Baracka Obamu s britským premiérom Davidom Cameronom. Dohodli sa na zdieľaní spravodajských informácií o nebezpečných útokoch hackerov a na vytvorení "kybernetickej bunky".

Hackeri napadli hneď dva
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

V USA sa hovorí o potrebe posilniť bezpečnosť kybernetického priestoru už dlhšiu dobu. Hackeri napadli pred niekoľkými dňami twitterový účet Centrálneho velenia USA. Na jeho Twitteri sa objavil odkaz "Americkí vojaci, dajte si pozor, prichádzame" podpísaný skratkou radikálneho Islamského štátu. Za obzvlášť závažný útok proti americkým záujmom sa považuje decembrový útok na servery spoločnosti Sony Pictures pripisovaný Severnej Kórey.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu