Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Fidel Castro je vraj stále medzi živými: Napísal list Maradonovi

Fidel Castro
Fidel Castro (Zdroj: SITA)

HAVANA - Bývalý kubánsky prezident Fidel Castro napísal list futbalovej legende Diegovi Maradonovi, aby tak vyvrátil zvesti o svojom úmrtí. Informovala o tom včera štátom dotovaná televízna sieť Telesur.

Televízna sieť dotovaná zo zdrojov venezuelskej, kubánskej a iných spriatelených vlád, zverejnila fotografie s Maradonom, ktorý má list s podpisom kubánskeho lídra. 

Maradona je aktuálne na Kube, kde nakrúca diely k televíznej šou siete Telesur, v ktorej hosťuje. Telesur vysiela aj v štátnej kubánskej televízii.

Bývalý kubánsky prezident Fidel Castro, ani akékoľvek jeho zábery sa na verejnosti neobjavili už vyše roka, čo vyvolalo rozsiahle špekulácie v súvislosti s jeho zdravotným stavom.

Špekulácie o úmrtí už 88-ročného revolucionára sa šíria opakovane už desaťročia, predovšetkým medzi Kubáncami žijúcimi v exile.

Výrazným podnetom v tomto smere bola Castrova choroba z roku 2006, ktorá ho donútila odovzdať moc svojmu o päť rokov mladšiemu bratovi Raúlovi. Už vtedy sa hovorilo o tom, že Fidel trpí rakovinou v poslednom štádiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu