Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tajné služby majú prepis rozhovoru vodcov Islamského štátu: Po Paríži čaká teror toto mesto!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Moslimskí teroristi chystajú novú vlnu útokov po celej Európe. Tieto informácie zachytila tajná americká služba NSA, ktorá odpočula rozhovory medzi vodcami Islamského štátu. Paríž má byť iba začiatkom. Ďalším na rade by mohol byť Rím, ale aj ostatné metropoly. Konkrétne plány zatiaľ však nezverejnili.

Teroristické útoky spáchané v tomto týždni vo Francúzsku by údajne mohli byť začiatkom vlny atentátov, ktoré zachvátia európsky kontinent. Podľa dnešného vydania nemeckého denníka Bild to vyplýva z rozhovorov vodcov extrémistickej organizácie Islamský štát odpočúvaných americkou rozviedkou.

Tajné služby majú prepis
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Médium s odvolaním sa na anonymné zdroje pochádzajúce z radov amerických tajných služieb napísalo, že americká Národná agentúra pre bezpečnosť (NSA) krátko po atentátoch spáchaných v posledných dňoch v oblasti Paríža zachytila konverzáciu vodcov Islamského štátu o pripravovanej vlne násilností.

Tajné služby majú prepis
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V tejto komunikácii bol Paríž označovaná za signál k sérii útokov, ktoré by mali zasiahnuť ďalšie európske mestá, okrem iného Rím, napísal denník. Žiadny konkrétny plán ale zatiaľ nie je známy. Americké tajné služby však majú vraj aj informácie, podľa ktorých páchatelia stredajšieho masakru v redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo, bratia Kouachiovci, mali kontakty v Holandsku.

Celá tragédia v Paríži si vyžiadala až 17 obetí. Medzi nimi boli zastrelení novinári a rukojemníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu