Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kalamita ochromila Česko: Ľudia sú bezradní, kvôli počasiu zahynuli dvaja policajti!

Ráno zomreli pri dopravnej nehode v Česku dvaja policajti
Ráno zomreli pri dopravnej nehode v Česku dvaja policajti (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Snehová kalamita zasiahla aj susedov v Česku. Silný mráz, poľadovica a sneh komplikujú dopravu, obyvatelia sú bezradní. V Libereckom kraji zomreli dvaja policajti po tom, čo sa ich služobná dodávka zrejme vplyvom nepriaznivého počasia zrazila s oproti idúcim kamiónom.

Tragédia sa stala dnes ráno po 8-mej hodine. Pri zrážke kamiónu a policajnej dodávky pri Doks na Českolipsku zomreli dvaja policajti, ďalší policajt utrpel ťažké zranenia. Informovala krajská policajná hovorkyňa Dagmar Sochorová. Vodič kamiónu bol zranený ľahko. Cesta I/38 je kvôli vyšetrovaniu stále pre dopravu uzavretá.

Nehoda sa stala v smere z Doks na Belou pod Bezdězem zhruba 400 metrov pred vjazdom do Obory. "Služobné vozidlo VW Transporter sa zrazilo s proti idúcim kamiónom," opísala nehodu Sochorová. V služobnej dodávke zahynuli dvaja policajti, tretí bol vo vážnom stave vrtuľníkom prepravený na traumatológiu do libereckej nemocnice. "Všetci traja policajti boli z kraja Hradec Králové, plnili tam služobné úlohy," dodala hovorkyňa.

Kalamita ochromila Česko: Ľudia
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Ku tragickej nehode kamiónu a dodávky vychádzali štyri jednotky hasičov. "Nebola to dnes jediná nehoda, od rána sme vyrážali k ďalším štyrom, žiadna z nich ale nebola taká vážna," doplnila hovorkyňa Hasičského záchranného zboru Libereckého kraja Zdenka Štrauchová.

V Libereckom kraji od rána sneží a aj na hlavných ťahoch leží topiaci sa sneh a vozovky môžu namŕzať. Polícia bližsie informácie k tragickej nehode, pri ktorej zomreli dvaja policajti, nezverejnila. "Vyšetrovanie nehody prevzala Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov," dodala hovorkyňa. Podľa svedkov z miesta nešťastia sa do protismeru zrejme dostala policajná dodávka.

Nepriaznivá situácia v Českých Budějoviciach

Počasie komplikuje dopravnú situáciu v Juhočeskom kraji. Na niektorých cestách nižších tried si musia dať vodiči pozor na poľadovicu. Platí to predovšetkým pre komunikácie na Jindrichohradecku. Všetky vozovky sú zjazdné len so zvýšenou opatrnosťou, vyplýva to z informácií krajskej správy a údržby ciest.

V Jihlave primŕza topiaci sa sneh

Na cestách Vysočiny sťažuje jazdu topiaci sa alebo najazdený sneh. Cestovanie po Vysočine dnes sťažuje sneženie, cesty sú zjazdné so zvýšenou opatrnosťou. Na hlavných ťahoch sú po chemickom ošetrení zvyšky roztápajúceho snehu, vedľajšie cesty pokrýva najazdený alebo zľadovatený sneh posypaný drťou. V niektorých úsekoch občas viazla doprava. Po poludní nemohli vyjsť autá za Kamenicou na Jihlavsku. Dopravných nehôd sa dopoludnia stalo asi šesť a nemali vážnejšie následky. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytli krajskí cestári a polícia.

Cesty na južnej Morave sú zjazdné, aj tak treba byť opatrný

Všetky diaľnice a cesty na južnej Morave sú po dopoludňajšom snežení zjazdné, cesty však iba so zvýšenou opatrnosťou. Na mnohých z nich zostáva po chemickom ošetrení topiaci sa sneh, prípadne vrstva snehu posypaná drťou, vyplýva toz informácií juhomoravských cestárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu