Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dve rodiny nenasadli do lietadla smrti: Vieme, čo ich zachránilo pred tragédiou!

Rodina Susantovcov Zobraziť galériu (6)
Rodina Susantovcov (Zdroj: TASR, Twitter)

JAKARTA - Obrovské šťastie mali dve rodiny, ktoré vynechali let v zmiznutom malajzijskom Airbuse. A za všetko môže jeden neprečítaný mail a choroba v rodine. Práve vďaka týmto udalostiam sa nedostali na palubu letu, po ktorom sa v súčasnosti pátra.

Dve rodiny ďakujú svojim šťastným hviezdam za to, že nevstúpili na palubu letu spoločnosti AirAsia QZ 8501 z mesta Surabaya v Indonézii do Singapuru. Lietadlo stratilo kontakt včera niekde nad jávskym morom.

Rodina Chandreho Susanta na let nenastúpila, pretože jeho otec ochorel. Spolu s hlavou rodiny mali letieť aj manželka Inge, deti Christopher (10), Nadine (7) a Felix (5). Rodinka si rezervovala letenky, aby pricestovali do Singapuru za otcom. Ten ochorel, let preto zrušili.

"Môj otec ochorel a museli sme let zrušiť", povedal pán Susanto austrálskym novinám. "Dovolenku v Singapure sme plánovali dlho, od marca 2014." O tragédii sa dozvedeli, až keď mu zavolala vystrašená sestra.

"Vďaka Bohu za zľutovanie pre mňa a moju rodinu," povedal. "No strašne som smutný za ostatných ľudí na palube. Naše životy sa zmenili. Sme za to veľmi vďační. Teraz máme šancu stať sa najlepšími ľuďmi a pomáhať ostatným. Vďaka Bohu."

Druhú rodinu zachránil neprečítaný email. Ari Putro Cahyono a jeho 9 členov rodiny je vďaka tomu nažive. Let nešťastného lietadla mal pôvodne odletieť o pol 8 ráno. Odchod však zmenili na pol 6 ráno. Mail si neprečítal a tak dorazil na letisko desať minút po odlete.

Letenka rodiny Cahyono
Zobraziť galériu (6)
Letenka rodiny Cahyono  (Zdroj: TASR, Twitter)

Následne chceli ísť ďalším letom. Zrazu sa však dopočuli o tragédii a výlet do Singapuru zrušili. "Rozhodli sme sa výlet zrušiť," povedal Cahyono.

Po lietadle sa znova pátra

Airbus A320-200 malajzijskej spoločnosti AirAsia so 162 ľuďmi na palube, ktoré dnes v noci stratilo spojenie so strediskom riadenia letovej prevádzky v Jakarte a zmizlo niekde nad Jávskym morom. Piloti stroja Airbus A320-200 s letovým číslom QZ 8501 smerujúceho z indonézskej Surabaye do Singapuru požiadali riadiace stredisko v Jakarte o zmenu trasy. Zakrátko na to, o 06.17 h miestneho času, stratilo stredisko s lietadlom kontakt. V tom čase sa lietadlo nachádzalo nad Jávskym morom, niekde medzi ostrovmi Borneo a Jáva.

Na palube lietadla sa nachádzalo 155 pasažierov a sedem členov posádky. Čo sa týka národností cestujúcich, 156 ľudí bolo z Indonézie, traja z Južnej Kórei, a po jednej osobe zo Singapuru, Británie, Malajzie a Francúzska. Pátranie po lietadle, do ktorého sa okrem Indonézie zapojili aj Singapur a Malajzia, prerušili včera o 17.30 h miestneho času (11.30 h SEČ) a pokračovať v ňom budú dnes od 07.00 h miestneho času.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu