Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

NATO posiela viac lietadiel do blízkosti ruských a bieloruských hraníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Taktické vojenské lietadlá NATO tento rok viac než zdvojnásobili svoje vzdušné operácie v blízkosti ruských a bieloruských hraníc. Uviedol to dnes veliteľ ruských vzdušných síl Viktor Bondarev.

"Celkový počet letov taktických lietadiel NATO v oblastiach susediacich s Ruskom a Bieloruskom sa viac než zdvojnásobil, pričom oproti vlaňajšiemu roku presiahol číslo 3000," uviedol Bondarev. Aktivita lietadiel Severoatlantickej aliancie pri hraniciach Ruska "sa nedá porovnať s intenzitou letov ruských lietadiel s dlhým doletom", tvrdí Bondarev, ktorého citovala agentúra TASS.

Spojené štáty a NATO tento rok uskutočnili intenzívnejšie lety svojich špionážnych lietadiel, najmä ponad pobaltskými štátmi. Počet takýchto operácií je 8-12 týždenne, zakončil Bondarev. Britské kráľovské letectvo v novembri minimálne dvakrát zachytilo v blízkosti vzdušného priestoru Británie ruské vojenské lietadlá. Šéf britskej diplomacie Philip Hammond upozornil na fakt, že Británia zaznamenala oproti minulým rokom oživenie ruskej vojenskej aktivity, a to z dôvodu vojenskej reorganizácie v krajine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu