Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tak toto sa vážne len tak nevidí: Súd vyriekol neuveriteľný verdikt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Viedenský súd priznal hazardnému hráčovi vrátenie 437 950 eur, ktoré počas niekoľkých rokov premrhal na hracích automatoch. Sudca totiž pristúpil na kontroverznú argumentáciu žalobcu, ktorá ho vytiahla z finančnej kaše.

Muž tvrdil, a aspoň čiastočne to bol schopný preukázať, že v rokoch 2006-2010 na hracích automatoch, ktoré sú v rakúskej metropole bežne rozšírené, prehral 790 000 eur. Podľa jeho presvedčenia mu pracovníci herne mali už dávno zabrániť v tom, aby do strojov strkal ďalšie peniaze.

Vyznávač hazardných hier podľa agentúry APA dokázal o uvedenú sumu prísť počas približne 1000 návštev herní. Za jeden víkend pritom tento štyridsaťšesťročný Viedenčan údajne dokonca zaznamenal rekordnú stratu vo výške 66 000 eur.

"Súd na základe znaleckého posudku psychiatra uznal, že vzhľadom na závislosť nebol (žalobca) spôsobilý na právne úkony," vysvetlil advokát Christoph Naske. Sudca preto podľa neho urobil "veľmi ojedinelé" rozhodnutie, keď vyhlásil hry za neplatné a nariadil vrátenie peňazí.

Verdikt ale zatiaľ nie je právoplatný. Prevádzkovateľ automatov, firma Novomatic, ktorého sa rozsudok týka, sa podľa denníka Krone Zeitung mieni odvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu