Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaliforniu zasiahla prudká búrka: Dvaja mŕtvi, zrušené spoje, problémy v doprave!

Kaliforniu zasiahla silná búrka Zobraziť galériu (8)
Kaliforniu zasiahla silná búrka (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Západné pobrežie USA vo štvrtok zasiahla prudká búrka, ktorá spôsobila problémy v doprave a zásobovaní elektrinou ako aj najmenej dve úmrtia. Medzinárodné letisko v San Franciscu zrušilo približne 240 komerčných spojov, zatiaľ čo iné meškali vyše dve hodiny.

Kaliforniu zasiahla silná búrka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

V meste bola obmedzená premávka verejnej dopravy a uzavreté niektoré ulice, ktoré zaplavila voda po tom, ako denné množstvo dažďových zrážok takmer prekonalo rekord. Mnohé miestne školy prerušili vyučovanie. Okrem Kalifornie hlásili silný dážď a vietor aj zo štátu Washington, kde bolo do piatku bez elektriny vyše 165-tisíc odberateľov. V Oregone vo štvrtok zabili padajúce stromy bezdomovca, ktorý bol v stane spolu s 18-ročným synom, ako aj mladého cestujúceho v aute. Miestny elektrárenský podnik informoval o prerušení dodávok pre 61-tisíc zákazníkov.

Búrka sa cez noc presunula do južnej Kalifornie, pričom nariadili evakuáciu v oblastiach ohrozenými záplavami a zosuvmi bahna vrátane losangelského predmestia Glendora. Eric Boldt z americkej Národnej meteorologickej služby vyhlásil, že búrka by mohla byť v niektorých častiach Západného pobrežia "najvýznamnejšou za posledných 10 rokov". Pre Kaliforniu však zrejme nebude znamenať výraznejšiu úľavu od rekordného sucha, ktoré trvá už niekoľko rokov a vyžiadalo si drastické opatrenia na šetrenie s vodou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu