Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pakistan v záplave vody: Silné dažde a prudký vietor pripravili o život 37 ľudí!

Pakistan zasiahli silné dažde Zobraziť galériu (2)
Pakistan zasiahli silné dažde (Zdroj: SITA)

PEŠÁVAR - Pri silných dažďoch a prudkom vetre, ktoré sa v nedeľu prehnali severozápadom Pakistanu, zahynulo minimálne 37 ľudí a vyše 200 ďalších sa zranilo. Ničivá búrka vytrhávala stromy z koreňov a zhodila množstvo budov, pričom rýchlosť vetra dosahovala až 120 kilometrov za hodinu.

"Bolo to veľmi nezvyčajné, ľudí to prekvapilo," uviedol Lutfur Rahmán miestny člen krízového manažmentu. Krajina takéto dažde obvykle zažíva až počas monzúnovej sezóny v júni a júli. Od včera je vyhlásený výnimočný stav vo všetkých nemocniciach v provincii Chajbar Paštúnchwá.

Pakistan zasiahli silné dažde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Dažde, ktoré sa začali v nedeľu poobede, spôsobili obrovské škody na infraštruktúre regiónu. V Pešávare, hlavnom meste provincie, zastavili celú letovú prevádzku. Pakistanská armáda do oblasti vyslala vojakov na záchranné a humanitárne práce. Do niektorých častí provincie sa však pre popadané stromy a elektrické stĺpy nemôžu dostať sanitky ani iné záchranné vozidlá. Ranených privážajú do nemocníc často priamo obyvatelia postihnutých oblastí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu