Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kyjev obviňuje ruské jednotky z útokov na donecké letisko: Konvoj priniesol teroristom ďalšiu výzbroj!

(Zdroj: inforesist.org)

KYJEV - Ruské špeciálne jednotky sa zúčastnili na útokoch na strategické donecké letisko, kde prebiehajú boje medzi vládnymi silami a proruskými separatistami, oznámil dnes hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko.

"Ide o ruské špeciálne jednotky. Je to už tretí deň, čo sa snažia niečo podniknúť," povedal Lysenko pre agentúru Reuters.

Agentúra Ukrinform s odvolaním sa na vedenie protiteroristickej operácie (ATO) uviedla, že ruské špeciálne jednotky sa snažili zaútočiť na donecké letisko, ale utrpeli vážne straty a ustúpili. Lysenko taktiež informoval, že za posledných 24 hodín zahynuli na východe krajiny pri zintenzívnenej delostreleckej paľbe separatistov traja ukrajinskí vojaci. Tieto útoky dal so súvislosti s príchodom ďalšieho humanitárneho konvoja z Ruska.

"Nový humanitárny konvoj dorazil a teroristi dostali muníciu pre delostrelectvo, preto sú schopní zvýšiť intenzitu (útokov)," konštatoval Lysenko.

Rusko-ukrajinskú hranicu prekročil v nedeľu v poradí už ôsmy humanitárny konvoj s pomocou pre obyvateľov separatistami kontrolovaných miest Doneck a Luhansk. Podľa ruských úradov náklad pozostáva z potravín a stavebných materiálov, ktoré by mali pomôcť obyvateľom ukrajinskej časti Donbasu - postihnutým následkami bojov a súvisiacej humanitárnej krízy - zvládnuť nadchádzajúcu zimu. Kyjev ale tvrdí, že konvoje slúžia na dodávanie zbraní separatistom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu