Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mužovi sa podarilo takmer nemožné: Tajné FOTO jedného z najstráženejších miest Ruska!

Pohľad na Kremeľ z vtáčej perspektívy.
Pohľad na Kremeľ z vtáčej perspektívy. (Zdroj: amos chapple/reddit)

MOSKVA - Autor tejto fotografie má teda poriadnu guráž. Neskutočný záber zachytený dronom ukazuje, ako v skutočnosti vyzerá moskovský Kremeľ z vtáčej perspektívy. A všetkým je jasné, že povolenie si od nikoho asi nepýtal.

Záber v sobotu zverejnil fotograf Amos Chapple na webstránke Reddit pod názvom "včera sa mi podarilo dronom preletieť ponad Kremeľ (a rýchlo ujsť). Pozrite sa, čo zachytil".

Chapple je novozélandský fotograf na voľnej nohe, ktorý cestuje po svete a pomocou dronov fotografuje medzinárodné metropoly. Portálu news.com.au prezradil, že ho k záberu inšpirovalo ruské vydavateľstvo, ktoré chcelo "sériu záberov moskovských pamätihodností".

"Táto fotografia bola tá najzaujímavejšia zo štvordňového fotenia," povedal. "Zvažovali, že požiadajú o povolenie, ale povedali mi, že získať ho bude pravdepodobne nemožné, a tak som naň nečakal."

Na otázku, či mu jeho čin nepripadal riskantný, Chapple užívateľom webstránky Reddit odpovedal, že "ťažko povedať, ale nemienil som čakať, kým ma chytia". "Celú akciu bolo treba riadne naplánovať a s trochou šťastia sa mi to podarilo," dodal.

Moskovský Kremeľ je oficiálnou rezidenciou ruského prezidenta Vladimira Putina. Slovo Kremeľ po rusky znamená "pevnosť v meste", a často sa používa na označenie ruskej vlády.

Mužovi sa podarilo takmer
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: amos chapple/reddit)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu