Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragédia v Pakistane: Kresťanských manželov upálili pre údajné rúhanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Rozvášnený dav dnes na východe Pakistanu upálil kresťanských manželov, ktorí údajne znesvätili moslimskú posvätnú knihu Korán. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

K útoku na miestny kresťanský pár došlo v meste Kót Rádhá Kišan, približne 50 kilometrov od mesta Láhaur, metropoly provincie Pandžáb. Niekoľko desiatok moslimských mužov vedených islamskými duchovnými najskôr manželov zbilo a mučilo a potom ich hodili do rozpálenej pece v tehelni, kde obe obete pracovali. Podľa iného policajného predstaviteľa manželov najskôr ubili na smrť a do pece ich hodili už mŕtvych, uviedla agentúra AP.

Manželia vo veku 35 a 31 rokov čelili podozreniam z pálenia strán z Koránu. Niektorí z mladých útočníkov chceli zabiť aj ich štyri deti, ale iní účastníci lynčovania tomu zabránili. Príbuzní zabitých kresťanov označili obvinenia z rúhania za nepravdivé. Podľa nich sú tvrdenia výmyslom majiteľa tehelne, s ktorým sa manželia dostali do sporu pre nevyplácanie miezd.

Provinčná vláda nariadila vyšetrovanie celého prípadu a polícia zatkla vyše 50 podozrivých osôb. V Pakistane platia tvrdé zákony proti rúhaniu, ktoré sa podľa aktivistov nezriedka zneužívajú na vybavovanie osobných sporov. Obeťami takýchto káuz sa často stávajú príslušníci náboženských menšín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu