Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zeman perlil v priamom prenose: Ku*da, ku*va, vláda sku*vila zákon!

Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman to poriadne prehnal! V priamom prenose sa neudržal a nadával ako v krčme tretej cenovej skupiny. Počas toho, ako sa vyjadroval o ruskej punkovej skupine Pussy riot, lietala kunda za kundou. Vláda zas podľa neho sku*vila zákon. Vypočujte si perly českého prezidenta!

Zeman pri včerajšom programe Hovory z Lán ostro kritizoval napríklad prístup koalície ohľadom služobného zákona. "Vláda podľa môjho názoru doteraz vo svojom konaní učinila jednu základnú chybu, keď podľahla pánovi Kalouskovi a sku*vila služobný zákon," povedal. Vulgarizmy použil tiež na adresu ruskej skupiny Pussy Riot pri preklade ich názvu do češtiny a pri hodnotení ich textov.

Na otázky moderátora Pokorného použil vulgarizmy pretože ich používa aj predseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. "Pražská kaviareň má rada pána Schwarzenberga, tak som sa chcel vlízať do priazne pražskej kaviarne," povedal Zeman.

Vypočujte si výber zo škandalózneho prejavu:

Miloš Zeman - Kunda sem, kunda tam

Český rozhlas je presvedčený, že pri včerajšom vysielaní Hovorů z Lán, v ktorom priebehu z úst Miloša Zemana zaznelo niekoľko vulgárnych výrokov, nepochybil. Hovorca Jiří Hošna povedal, že išlo o živé vysielanie a moderátor programu Jan Pokorný navyše hlavu štátu na niektoré vyjadrenia upozornil.

"Nemohli sme nijako ovplyvniť, aké výroky sa k poslucháčom dostanú, pretože program bol vysielaný živo. Moderátor Jan Pokorný splnil svoju povinnosť, že prezidenta na nevhodnosť niektorých slov upozornil," povedal Hošna.

Celý rozhovor vyvolal búrku v českých médiách. Ľudia boli pohoršení jeho prejavom. Rozprával ako na dedinskom futbalovom zápase a nie ako prezident Česka.
 
Sám moderátor si nepamätá, že by hlava štátu vo vysielaní povedala tri neslušné slová. "Ale je to pre nás určite nová skúsenosť. My si k tomu určite povieme nejaké stanovisko," povedal Pokorný s tým, že nie je priaznivcom neslušných slov.

Vypočujte si celý rozhovor s Milošom Zemanom

Zemana chcú už aj odvolávať. Na Facebooku vznikla iniciatíva za jeho demisiu.

Zeman perlil v priamom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu