Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Psychicky chorú Barboru, ktorá vraždila, dnes obvinia: V škole pomáhajú psychológovia

Po útoku psychicky chorej ženy zomrel 16-ročný Petr Zobraziť galériu (2)
Po útoku psychicky chorej ženy zomrel 16-ročný Petr (Zdroj: Foto: FB, TV Markíza)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU -Šokujúca správa o dobodanom 16-ročnom Petrovi zasiahla Česko, ale aj našu krajinu. Kriminalisti predpokladajú, že dnes Barboru Orlovskú, ktorá včera vraždila, obvinia a súd ju posadí do väzby. V škole, kde sa brutálny incident odohral, pomáhajú študentom psychológovia, vyučovanie je aj dnes skrátené.

Kriminalisti dnes zrejme obvinia ženu, ktorá v utorok v strednej škole v Žďári na Sázavou nožom zavraždila jedného zo študentov a ďalších ľudí zranila. Policajti tiež predpokladajú, že požiadajú o jej vzatie do väzby.

Vyučovanie dnes začalo besedou so psychológmi

Vyučovanie v žďárskej obchodnej akadémii dnes začalo stretnutím s policajnými psychológmi. So študentmi rozoberajú v niekoľkých skupinách vraždu ich spolužiaka, povedal riaditeľ školy Zdeněk Musil. "Beseda so psychológmi potrvá približne hodinu, vyučovanie potom bude pokračovať v skrátenej forme približne do 11:30. V nasledujúcich dňoch sa výučba bude postupne vracať k normálnemu režimu," povedal Musil.

Psychicky chorú Barboru, ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Tv Nova, FB)

Polícia potvrdila, že tá istá psychicky chorá žena útočila už pred dvoma rokmi v škole v Havířove. Následne sa ústavne liečila v opavskej psychiatrickej nemocnici, z ktorej ju ale na návrh lekárov súd prepustil. Minister zdravotníctva Svatopluk Němeček sa začudoval nad postupom zdravotníkov aj súdu a na dnešok si pozval riaditeľa opavskej liečebne. V Českej televízii povedal, že ak dnes riaditeľ psychiatrickej nemocnice postup tamojších lekárov presvedčivo neobháji, vyvodí jasnú zodpovednosť.

Dvadsaťšesťročná žena z Ostravska v žďárskej strednej škole pobodala niekoľko študentov. Do mesta prišla podľa českých médií deň pred svojím besnením. Ubytovala sa v hoteli, z ktorého ráno odišla do školy.

Po jej útoku zomrel šestnásťročný Petr, dve študentky sú zranené, ďalšia utrpela psychický šok, pobodaný bol aj zasahujúci policajt. Útočníčku policajti zneškodnili elektrickým paralyzérom. Po dohode s riaditeľmi škôl polícia v meste posielala hliadka, aj keď je zrejmá páchateľka za mrežami. Chcú tak, rovnako ako starostka, celkovo pomôcť upokojiť situáciu v meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu