Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Toto je ona, vrahyňa, ktorá dobodala Petra: Spoveď, prečo vraždila a ako si vybrala svoje obete!

Barbora Orlová a nebohý Petr Zobraziť galériu (2)
Barbora Orlová a nebohý Petr (Zdroj: Foto: čtk, FB)

JIHLAVA - Toto je ona. Barbora Orlová, ktorá v utorok brutálne napadla študentov v strednej obchodnej škole v českom meste Žďár nad Sázavou. Jej besnenie neprežil 16-ročný Petr, ktorý bránil svoju spolužiačku. Na vrahyňu uvalil súd v Jihlave väzbu a hrozí jej až výnimočný trest. O svojej dcére prehovorila zdrvená matka.

Svoju dcéru považuje za stratenú a strápenú dušu, týmito slovami opísala matka schizofreničku Barboru Orlovú (26), ktorá obrovskou kudlou zavražila 16-ročného študenta Petra v žďárskej škole. Podľa nej si dcéra svoju chorobu neuvedomovala.

Ako povedala nešťastná matka, po dcérinom prepustení z liečebne vo februári tohto roka si Barbora našla nových kamarátov, boli to väčšinou vysokoškoláci, vzorní ľudia. Mala rada svoj pokoj.

"Beruška bola dobré dieťa. Bola dobré, príjemné dievčatko. Mala starostlivosť, krúžky, keď žila moja mamička a ja som bola v práci, starala sa o ňu ona," hovorí so stiahnutým hlasom žena a dodáva, že schizofrénia aj keď nebolí, je oveľa horšia, ako nejaká iná choroba.

Zdrvená matka uviedla dôvody, prečo jej chorá dcéra zamierila do školy. Zaspomínala na dcérinu pubertu. "Príčinu zmeny jej správania som pripisovala Barborkinmu rozchodu s priateľom. Mohla mať okolo šestnásť rokov. Začala sa uzatvárať sama do seba. Netušila som, čo sa s ňou deje," priznala pre Blesk.cz.

Čip v mozgu

Stav dcéry sa zhoršoval. Keď sa presťahovili, dievča sa začalo báť chodiť vonku. Bálo sa suseda a tvrdilo, že jej dal do mozgu čip a že ju ovláda. Schizofrénia je hrozná, počula hlasy a riadila sa podľa nich, tvrdí matka. Netušila, že si jej dcéra píše denníky. "Tie som našla neskôr a pri ich čítaní som pochopila, ako musela trpieť." dodala. Svojej dcére sa usilovala pomôcť. Navštívili lekára, a dokonca aj políciu. Podľa slov matky sa Barbora bála o život a mala pocit, že ju niekto prenasleduje a chce ju zabiť. "Lekári o jej chorobe hovorili ako o posttraumatickej stresovej poruche, ktorú zrejme pripisovali rozchodu," povedala s plačom matka.

Zdrvená žena má jasno v tom, prečo jej dcéra vtrhla do školy. "Prvý útok aj tragédia v Žďári mali jediný cieľ. Dcéra chcela zomrieť a myslela si, že keď vezme rukojemníkov, že ju niektorý z policajtov zastrelí. Pred prvým útokom napísala list, aby jej polícia pomohla."

Toto je ona, vrahyňa,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: čtk, FB)

Barbora chcela vlastnú smrť, potvrdili policajti

Po Barborinom výsluchu sa vyjadril Pavel Kubeš, vedúci odboru všeobecnej kriminality. Povedal, že mladá žena počas zákroku v škole niekoľkokrát vyzvala zásahovú jednotku, aby ju zastrelili.

Páchateľka sa v ranných hodinách dostala do areálu školy. "Bez varovania napadla jednu zo študentiek školy. Išlo o 17-ročné dievča," uviedol Kubeš. Útočila replikou vojenského noža s dĺžkou 21 centimetrov. Mierila na brušnú dutinu dievčaťa. Do toho vstúpil nebohý Petr. 

Petra vrahyňa bodla do hrudníka, dievča medzitým utieklo. "Páchateľka sa ju snažila dostihnúť, použila ručný korenistý sprej," opísal ďalej Kubeš. Následne si schizofrenička vybrala inú, nič netušiaci obeť. "Bez varovania ju bodla nožom do brucha, následne ju chytila ​​a odtiahla do šatní. Mala nôž priložený k jej krku a bola pripravená kedykoľvek ju zasianuť alebo bodnúť," dodal a pokračoval, že po niekoľkých desiatkach minút sa vyjednávačovi podarilo nadviazať s Barborou kontakt. "Policajt svojím konaním zachránil dievčaťu život." To totiž utrpelo ťažké bodné-rezné poranenia brucha.

"Bezprostredne po zadržaní boli u ženy vykonané orientačné skúšky na prítomnosť alkoholu a drog - obe boli negatívne," doplnil Kubeš. Žene však odobrali vzorky, ktoré putovali na ďalšiu expertízu. Na rade sú znalecké posudky, ktoré majú vyhodnotiť jej duševný stav.  "V rámci výsluchu obvinená v závere uviedla, že svoje konanie ľutuje," uzavrel Kubeš.

V stredu uvalil súd na Barboru Orlovú väzbu. Polícia ju obvinila z vraždy a brania rukojemníkov. Za krvavý čin jej hrozí 15 až 20 rokov alebo aj výnimočný trest.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu