Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bieloruských fanúšikov zatkli: Vyše 20 ľudí skandovalo heslá proti Putinovi!

Bieloruskí fanúšikovia protestovali proti Putinovi
Bieloruskí fanúšikovia protestovali proti Putinovi (Zdroj: YouTube)

MINSK - Bieloruské orgány zatkli 25 futbalových fanúšikov, ktorí na zápase skandovali heslá urážajúce ruského prezidenta Vladimira Putina. Informoval o tom pracovník ministerstva vnútra.

Ivan Kubrakov dnes agentúre AP povedal, že po zápase medzi mužstvami oboch krajín bolo zatknutých 14 Ukrajincov a 11 Bielorusov. Na zázname zo štvrtkového zápasu, ktorý sa hral v meste Borisov, asi 100 kilometrov na východ od metropoly Minsk, vidno fanúšikov, ako vykrikujú urážky na adresu ruského prezidenta vrátane takej, ktorú nemožno zverejniť.

Kubrakov nespresnil, či pozatýkali ľudí v súvislosti s týmito sloganmi, povedal len, že väčšinu zadržali pre "drobné chuligánstvo" a pre opilstvo. Putin dnes pricestoval do Bieloruska na summit 11-členného Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), ktoré sa koná v bieloruskej metropole Minsk.

Petro Porošenko - prezident Ukrajiny, ktorá čelí najzávažnejšiemu konfliktu vo svojich postsovietskych dejinách - sa na summite nezúčastňuje, upozornila agentúra AP. Putin vo svojom úvodnom vystúpení na summite vyhlásil, že jeho krajina nie je proti tomu, aby bývalé sovietske republiky mali tesné vzťahy so západnými krajinami, ale kritizoval ich za to, že neberú do úvahy záujmy Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu