Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Porošenko vymenoval nového gubernátora Doneckej oblasti, boje naďalej pokračujú

Situácia na Ukrajine je aj naďalej vážna.
Situácia na Ukrajine je aj naďalej vážna. (Zdroj: SITA)

KYJEV/DONECK - Ukrajinský prezident Petro Porošenko predstavil dnes počas pracovnej cesty v Doneckej oblasti novovymenovaného gubernátora regiónu, armádneho generála Oleksandra Kichtenka, ktorý je bývalým veliteľom jednotiek ukrajinského ministerstva vnútra.

Informovala o tom tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na tlačovú službu hlavy štátu. Porošenko podľa vlastných slov stanovil gubernátorovi a generálovi v jednej osobe dve prioritné úlohy, obnovenie mieru a poriadku v oblasti.

Kichtenko nahradil vo funkcii vplyvného podnikateľa Serhija Tarutu, ktorý zastával post šéfa administratívy Doneckej oblasti od marca. Práve na území Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny sú hlavné centrá odporu proruských separatistov voči súčasnému vedeniu v Kyjeve.

Z Donecka prichádzajú aj dnes v skorých večerných hodinách správy o pokračujúcej streľbe a výbuchoch. V metropole Doneckej oblasti, v ktorej pretrváva napätá situácia, prišli dnes o život dvaja nezúčastnení civilisti, informovala tlačová služba tamojšej administratívy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu